kapubanner for mobile
Megjelent: 13 hónapja

Profi álláskeresési profil néhány lépésben

Szerencsére már régen elmúltak azok az idők, amikor több száz irreleváns álláshirdetésen és hírlevélen kellett átrágnunk magunkat ahhoz, hogy megtaláljuk a képességeinknek leginkább megfelelő pozíciót.

images

Profi álláskeresési profil néhány lépésben
Manapság ugyanis a potenciális munkaadók és a HR-esek az ajkaallas.hu és az egyéb állásportálokon létrehozott profilunk alapján is megtalálhatnak minket, ha az pontosan tükrözi, hogy kik vagyunk, mihez értünk, és milyen munkakörben szeretnénk elhelyezkedni.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben leírjuk lépésről lépésre, hogy hogyan lehet egy ideális profilt létrehozni ezeken a webhelyeken.

Az első és legfontosabb, hogy a profilt a lehető legalaposabban töltsük ki

Mivel az állásportálok keresési listájának elején általában azok a profilok jelennek meg, amelyek teljesen ki vannak töltve, így mindenképpen ez az első és legfontosabb teendő a regisztráció során.

De emellett még érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy az általunk képviselt iparághoz vagy szakterülethez kapcsolódó leggyakoribb kifejezések közül is elhelyezzünk néhányat a profil szövegében. A toborzók ugyanis ezeket ütik általában legelőször a keresőmotorokba.

Töltsünk fel profilképet!

Bár a legtöbb állásportálon nem kötelező a profilkép feltöltése, de a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a fotóval rendelkező profilok elérése akár 20-szor nagyobb is lehet. Így ez mindenképpen érdemes kihasználni.

A feltöltött fotó minősége azonban egyáltalán nem mindegy. Egy olyan képre van szükség, amely professzionalizmus sugall, de ne olyan legyen, amit a képkeretekben mintaképként szoktak elhelyezni a gyártók.

Annyi a lényeg, hogy a háttér legyen tiszta és rendezett, az arckifejezésünk pedig legyen barátságos és érdeklődő, továbbá kerüljük az egész alakos fotókat.

Az összefoglaló rész is fontos

A toborzó tekintete a profilkép után általában erre a részre vándorol, és ez dönti el, hogy további nézi profilunkat vagy sem. Emiatt tehát fontos, hogy ez a szekció minden releváns információt tartalmazzon, amelyeket számszerűsített adatokat kell alátámasztanunk.

Ilyen lehet például az, hogy a jelenlegi területünkön hány éves tapasztalattal, illetve milyen releváns készségekkel rendelkezünk. Továbbá nem árt ebben a részben megemlíteni minden, a szakmánkat érintő, kiemelkedő teljesítményt is.

Végül optimalizáljuk a tapasztalatokat!

Ez a profil egyik legfontosabb része, ezért ezt mindenképpen optimalizálnunk kell, és csak olyan korábbi pozíciókat említsünk meg benne, amelyek említésre méltóak. Például, ha több, mint 10 éves tapasztalatunk van a social média marketing területén, és a későbbiekben ezen a területen szeretnénk maradni, akkor felesleges feltüntetni azt, hogy korábban pultosként dolgoztunk egy kávézóban.

Reméljük, hasznos tanácsainkkal mindenki könnyebben tölti ki az álláskereső oldalakon a saját profilját, és így könnyebben szerez munkát.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk