Megjelent: 12 éve

Új Szolgáltatási Modellel aktivizálja az álláskeresőket az ÁFSZ

Az ÁFSZ megvalósította modernizációs programjának első ütemét, amelynek keretében a kirendeltségek majd felében, 80 helyen vezette be az Új Szolgáltatási Modellt. Ennek célja, hogy a munkakeresők önállóan és aktív módon vegyék igénybe a munkaügyi központok modern informatikai és egyéb tájékozódási lehetőségeit.

A munkaügyi kirendeltségeken, teljesen új irodai környezetben, "Mpont, ahol munkára lelhet" megjelölésű számítógépes információs terminálok segítségével kereshetnek önállóan állást az ügyfelek. Az új rendszer az otthoni internettel rendelkezőknek is kedvez, nekik ugyanis be sem kell menniük, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) honlapján keresztül lekérhetik az adatbázisban szerepelő összes betöltetlen állást. Az önálló álláskeresést szolgálja továbbá, hogy az állásajánlatok és az aktuális képzések mobilon is lekérdezhetők.

Az Új Szolgáltatási Modell a munkaadók számára is jár némi pozitív hozadékkal, az ÁFSZ ugyanis egy új adatbázist hozott számukra létre, ahol az álláskeresők által feltöltött önéletrajzok között böngészhetnek. Sőt mi több, ezentúl a munkaügyi központba bejelentett állásajánlataik azonnal az ÁFSZ internetes álláskínálatába kerülhetnek, természetesen a megszokott közvetítési szolgáltatás kíséretében.

Azok számára, akik nem képesek önálló álláskeresésre, vagy elhelyezkedésük egyéb okok miatt akadályokba ütközik, az ÁFSZ további szolgáltatásokat és támogatásokat, valamint partnereivel való együttműködés keretében, komplex programokat kínál. Az ÁFSZ igyekszik minden álláskeresővel és munkaadóval megismertetni modernizációs programjának minden elemét, ezért többszintű tájékoztatást valósít meg szórólapok, offline és online hirdetések, tájékoztató fórumok, valamint számítógépes hírlevél formájában.

Az Új Szolgáltatási Modell a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretén belül valósul meg, amelyet az EU Strukturális Alapja támogat.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter