kapubanner for mobile
Megjelent: 1 hónapja

Új trend: bérszámfejtés mellett a HR-folyamatok kiszervezése

Milyen okok vezetnek a HR-feladatok kiszervezéséhez és milyen előnye van? Összefoglaljuk az outsourcinggal foglalkozó cégek ranglistáját évek óta vezető NEXON tapasztalatát.

„A BBJ a kiszervezett bérszámfejtésből származó bevételek alapján rangsorolja az outsourcinggal foglalkozó cégeket…Hosszú évek óta a NEXON áll a ranglista első helyén…” – olvashattuk a HR Portál 2024. február végén megjelent cikkében.

A NEXON 30 éve indította el kiszervezett bérszámfejtés-szolgáltatását, 400 ügyfelünknél havonta 70.000 munkavállaló bérjegyzékét készítjük el az ezzel együtt járó adminisztratív és bejelentési kötelezettségekkel együtt.

A kiszervezés szoros munkakapcsolatot igényel a megbízó és szolgáltató között. Jól kell ismernünk igényeiket, munkafolyamataikat, hogy a rájuk legjobban passzoló megoldást tudjuk nyújtani.

Összeszedtük a legfontosabb érveket, hogy milyen előnyét tapasztalták ügyfeleink a kiszervezett bérszámfejtésnek és HR-folyamatoknak:

  • Csökkentheti a költségeket: a feladatokat egy olyan külső szolgáltatónak adják át, amelyik erre a területre specializálódott. Ez lehetővé teszi, hogy a megbízónak ne kelljen olyan költségekkel számolnia, mint az alkalmazottak bére, a folyamatos képzések, a szoftverek és az eszközök beszerzése, illetve azok fenntartása.
  • Növeli a hatékonyságot: a feladatok kiszervezése leveszi a terhet a megbízó válláról, így több időt szentelhet a főtevékenységére, amely növeli az üzleti teljesítményt.
  • Javítja a minőséget: a feladatokat olyan szakemberek végzik, akiknek komoly tapasztalatuk és szakértelmük van ezen a területen, így a megbízók a legjobb minőségű szolgáltatást kapják, ami növeli a dolgozók elégedettségét.
  • Növeli a számfejtési és adatbiztonságot: az outsourcing szolgáltatók szerződéses kötelezettségüknek megfelelően nagyobb figyelmet fordítanak szakembereik képzésére, az adatvédelemre és a biztonsági kérdésekre, és több pénzt fektetnek be az ilyen irányú technológiákba.

Milyen új igényeket és trendeket látunk az outsourcing területén?

Szolgáltatóként tapasztaljuk, hogy erősödik a HR-outsourcing iránti igény, amelynek hátterében különböző vállalati döntések és helyzetek állnak.
Több multinacionális ügyfelünknél találkozunk olyan központi döntéssel, hogy a HR-tevékenységüket központosítják és Magyarországon nem marad HR-es munkatárs. A magyar jogszabályok miatt azonban továbbra is maradnak olyan HR-részfeladatok, amelyek elvégzéséhez helyi munkaerőre van szükség. Ezeknél a multinacionális vállalatoknál kézenfekvő, hogy a bérszámfejtés mellett a HR-tevékenységüket is kiszervezzék.

A KKV cégeknél, ahol méretükből adódóan még nincs saját HR-szakember, hatékony alternatívát jelent a HR kiszervezése. Nem kell követniük a jogszabályváltozásokat, nem kell foglalkozniuk a HR-adminisztrációs feladatokkal. Nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatóként a HR-folyamataik optimalizálásával és digitális támogatásával biztonságos és szakszerű megoldást tudunk nyújtani.

Miért válassza a NEXON szolgáltatását?

  • Minden kiszervezés során első lépés a cég HR-folyamatainak átvilágítása. A legjobb gyakorlatokat integráló megoldásunknak köszönhetően a vállalat folyamatait sokkal zártabbá, hatékonyabbá tudjuk tenni, ami az erős auditok próbáját is kiállja. Ennek eredményeként kevesebb erőforrással, hatékonyabban működhetnek kiszervezett szolgáltatásként.

 

  • A NEXON outsourcing-szolgáltatásának motorja saját fejlesztésű, piacvezető bér- és HR-megoldásunk. Ennek vezetői és dolgozói önkiszolgáló alkalmazását outsourcing szolgáltatásunkat választó ügyfeleinknek sem kell nélkülözniük. Az e-bérjegyzék, a munkáltatói és már a munkavállalói elektronikus aláírás, a cafeteria nyilatkoztatás, a beosztások, a jelenlét és távollétek kezelése, a személyes adatok módosítása bárhol, bármikor elérhető akár okostelefonról is. Ezek a kényelmi funkciók a munkavállalók és a vezetők számára is szerethetővé teszik szolgáltatásunkat és növelik a munkavállalói élményt.

 

  • Nem csak a feladat, a felelősség is a miénk. A korrekt bérszámfejtés, a bérek pontos kifizetése kritikus fontosságú a vállalatok működésében. Rendkívül komplex és gyakran változó jogszabályok szerint a bérügyintézők gyakorlatilag első lépcsős adóhatóságként dolgoznak. A NEXON szolgáltatását a legmagasabb tudással és tapasztalattal rendelkező munkatársakkal, valamint a jogszabályoknak mindenkor megfelelő szoftverrel végzi és felelősségbiztosítással is rendelkezik.

 

  • Szolgáltatásunk hátterében magas színvonalú, auditált IT-biztonsági és -üzemeltetési támogatás áll. A személyes adatok kezelése, a számfejtett adatok hosszú távú megőrzése, az alkalmazás zavartalan rendelkezésre állása olyan IT-infrastruktúrát és IT-szakembergárdát igényel, amivel a vállalatok jelentős része nem rendelkezik.

 

  • Budapesten és 5 regionális szolgáltatóközpontunkban csaknem 1 millió bérjegyzéket készítünk el évente kis- és nagyvállalkozásoknak minden iparágból. Így bátran mondhatjuk, hogy olyan bérszámfejtési feladat, ami nálunk nem fordult elő, nem is létezik. Szolgáltatásunk magas szintű minőségének bizonyítéka, hogy a világ egyik legnagyobb, nemzetközi outsourcing-szolgáltatója is a NEXON-t választotta hazai partnerének.

 

  • Szolgáltatásunk adatbiztonságát, a szolgáltatási szerződésben (SLA) vállalt feladatok megbízó általi követhetőségét a független szakértők által minősített NEXONline kommunikációs portálunk biztosítja, ami maradéktalanul teljesíti a GDPR előírásait.

A bérszámfejtés és a HR-feladatok kiszervezése számos előnyt kínál a vállalatok számára: csökkenő költséget, sztenderdizált HR-folyamatokat, tapasztalt HR-szakértői közreműködést és mindennek köszönhetően növekvő munkavállalói elégedettséget.

A NEXON küldetése, elkötelezettsége a bérszámfejtés. Miért bízná másra? Ismerje meg a kiszervezett bérszámfejtés folyamatát!

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk