100 milliós kárt okoznak a korrupt adóellenőrök"/>
Megjelent: 9 éve

100 milliós kárt okoznak a korrupt adóellenőrök

Az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságán kenőpénzért jogtalan előnyben részesítettek adóügyi eljárások alá vont embereket - írja a police.hu a szövevényes ügyről.

A bűnszervezet főnöke N. Lajos magánszemély és Sz. József APEH hátralékkezelési ügyintéző volt. Ők ketten "árazták be az adójogi problémákat, azt, hogy kinek mennyiért "simították" el az ügyét. A cégeknél a szervezet tagjai befolyásukat a konkurens vállalkozások adóhatósági vizsgálatokkal történő ellehetetlenítésére is felhasználták.

A széles körben folytatott nyomozás eredményeként újabb személyek és ügyletek kerültek látókörbe. Székesfehérváron és környékén, valamint Budapesten 9 embernél 13 helyszínen tartottak házkutatást, és újabb jelentős mennyiségű bizonyítékot foglalt le.

A kilenc ember közül hét új gyanúsított, másik kettőnél a korábbiakhoz képest újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja vetődött fel. A most előállítottak közül négy embert - köztük három jelenleg is hivatalos személyt – őrizetbe vettek. A tegnap kihallgatottak döntően tagadták a bűncselekmények elkövetését, de volt olyan is, aki teljes körű, feltáró beismerő vallomást tett.

Eddig összesen 42 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük 15 NAV dolgozó – 4 osztályvezető, kettő könyvelő. A többiek – 25-en – vállalkozók, illetve magánszemélyek.

Jelenleg a bűnszervezet első számú vezetője van előzetes letartóztatásban. A bűnszervezet működése kapcsán az adóhatóság – így ezen keresztül a Magyar Állam – 100 millió forintot meghaladó bevételtől esett el. A hivatalos személyeket a szervezet tagjai alkalmanként jellemzően 200-300 ezer forinttal, jelentősebb üzleti érdekeltségeknél több millió forinttal – összesen 10 millió forintot is meghaladó összeggel – vesztegették meg.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Azzal gyanúsítják az ORFK egyik vezetőjét, hogy bántalmazta beosztottját

A vezérőrnagy panasszal élt a gyanúsítás ellen, a bántalmazott nő nyolc hónapja nem dolgozik. Teljes cikk

Kiemelkedő gázsit ígér a zenészeknek és háttérembereiknek a zeneipart segítő támogatás

Bejelentették a járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar zeneipart segítő 5 milliárd forintos támogatást. Teljes cikk

Négy és félszer annyi robot dolgozik a magyar cégeknél, mint 8 évvel ezelőtt

Magyarország kilenc helyet lépett előre a robotizáltság terén. Teljes cikk