100 milliós kárt okoznak a korrupt adóellenőrök"/>
Megjelent: 8 éve

100 milliós kárt okoznak a korrupt adóellenőrök

Az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságán kenőpénzért jogtalan előnyben részesítettek adóügyi eljárások alá vont embereket - írja a police.hu a szövevényes ügyről.

A bűnszervezet főnöke N. Lajos magánszemély és Sz. József APEH hátralékkezelési ügyintéző volt. Ők ketten "árazták be az adójogi problémákat, azt, hogy kinek mennyiért "simították" el az ügyét. A cégeknél a szervezet tagjai befolyásukat a konkurens vállalkozások adóhatósági vizsgálatokkal történő ellehetetlenítésére is felhasználták.

A széles körben folytatott nyomozás eredményeként újabb személyek és ügyletek kerültek látókörbe. Székesfehérváron és környékén, valamint Budapesten 9 embernél 13 helyszínen tartottak házkutatást, és újabb jelentős mennyiségű bizonyítékot foglalt le.

A kilenc ember közül hét új gyanúsított, másik kettőnél a korábbiakhoz képest újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja vetődött fel. A most előállítottak közül négy embert - köztük három jelenleg is hivatalos személyt – őrizetbe vettek. A tegnap kihallgatottak döntően tagadták a bűncselekmények elkövetését, de volt olyan is, aki teljes körű, feltáró beismerő vallomást tett.

Eddig összesen 42 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük 15 NAV dolgozó – 4 osztályvezető, kettő könyvelő. A többiek – 25-en – vállalkozók, illetve magánszemélyek.

Jelenleg a bűnszervezet első számú vezetője van előzetes letartóztatásban. A bűnszervezet működése kapcsán az adóhatóság – így ezen keresztül a Magyar Állam – 100 millió forintot meghaladó bevételtől esett el. A hivatalos személyeket a szervezet tagjai alkalmanként jellemzően 200-300 ezer forinttal, jelentősebb üzleti érdekeltségeknél több millió forinttal – összesen 10 millió forintot is meghaladó összeggel – vesztegették meg.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk