Megjelent: 2 hónapja

15 százalékos emelést kérnek a BKV-sok 2020-ra, de egyelőre időpontot sem kaptak a bértárgyalásra

A szakszervezetek szerint a BKV feladata lenne, hogy kigazdálkodják a béremelés fedezetét.

images

Tavaly is kevesebbet emelt béreken a BKV, mint kellett volna, ezért a dolgozók most 15%-os emelést szeretnének - mondta el az RTL Klub híradójánakNaszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke. Az alkalmazottak még a tavalyi bérmegállapodás alapján dolgoznak, pedig már novemberben sürgették, hogy kezdjék meg a bértárgyalásokat.

„A cég vezetése és a főváros vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyekkel a szükséges forrásokat biztosítani tudják” - válaszolta írásban a BKV. A Főpolgármesteri Hivatal ugyanakkor azt írta, hogy a főváros várja a szakszervezetekkel folytatott egyeztetés eredményét. A híradó megkeresésére a Miniszterelnökség azt válaszolta, azt várják a főpolgármestertől, hogy biztosítsa a közösségi közlekedés zavartalan működését Budapesten. A szakszervezetek szerint a béremelés fedezetét a BKV vezetésének kellene kigazdálkodnia, és nem az ő dolguk, hogy erre hogyan szereznek pénzt. A szakszervezetek egyelőre nem akarnak sztrájkkal fenyegetőzni. Céljuk, hogy tárgyaljanak követelésükről, ám ha ez nem történik meg, kénytelenek lesznek sztrájkolni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Karácsony Gergely novemberben bejelentette, hogy nem fogják tudni tartani a szakszervezetek által kért 15%-os béremelést, de igyekeznek jó kompromisszumot kötni a dolgozókkal.

RTL Klub híradó
fotó: BKK.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter