Megjelent: 6 éve

A Fazekas diákjai nyerték a Mol versenyét

A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapata nyerte az olajvállalat gimnazistáknak hirdetett természettudományos versenyét.

A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium 415 nevű csapata nyerte a Mol középiskolásoknak meghirdetett Junior Freshhh természettudományos versenyt, amelynek döntőjét a Dunai Finomítóban tartották december 12-én Százhalombattán. A versenyen idén 5 ország közel 1500 diákja mérte össze tudását – írja a cég lapunkhoz eljuttatott közleménye.

A vetélkedő alapötletét a Mol által szervezett, egyetemistáknak szóló angol nyelvű Freshhh verseny adta, amelyen 2007-es indulása óta közel 70 ország 10 000 diákja vett már részt. 2010-ben indult el a középiskolásoknak szóló magyar nyelvű Junior Freshhh-t, amely évről-évre több ezer diákot vonz Magyarországról és a környező országokból.

A több szakaszból álló Junior Freshhh különlegessége, hogy az első fordulókban online kell megoldani a feladatokat. A versenyzők egy történet szereplői, amely idén animációval vált interaktívabbá, szórakoztatóbbá. A történet sodorta a hármas csoportokban versenyző diákokat különböző helyzetekbe, melyek megoldása természettudományos ismereteket és gyakorlatias gondolkodást igényelt. Voltak számolós, logikai és kutatást igénylő feladatok is, de minden esetben sokat számított a józan ész és a kreativitás.

Az idei verseny döntőjében 5 csapat – egy budapesti, egy debreceni, egy váci, egy nagyváradi és egy kecskeméti középiskola diákjai mérték össze tudásukat. A feladatokat a Mol vezetőiből és természettudományos szakemberekből, egyetemi professzorokból álló zsűri döntése alapján végül a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapata oldotta meg a legjobban. A nyertesek fejenként egy Samsung Tablet Smart Pc-t nyertek.

A MOL célja, hogy a természettudományos tantárgyakat minél fiatalabb korban megszeressék a diákok, hiszen olajipari, energetikai vállalatként ez az érdeke. Az iparágnak kulcsfontosságú a minőségi szakmai utánpótlás, így a cég számára is fontos, hogy minél több versenyképes fiatal kerüljön ki az egyetemekről. Ennek megalapozását sokban segítheti, ha már fiatal korban – akár középiskolásként- a természettudományok és ezen belül akár az olajipar felé fordulnak a diákok.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter