Megjelent: 10 éve

A Fidesz győzött, az MDF kiesett, Dávid Ibolya lemondott

A Fidesz szárnyalt, az MDF kudarcot vallott a tegnapi választásokon, Dávid Ibolya pedig lemondott. A Magyar Rádió és az MTI összeállítása.

Orbán Viktor gratulált a történelmi eredményhez, amelyet a Fidesz elnöke szerint a szavazók saját maguknak köszönhetnek. "Ez a győzelem nem a Fideszé, hanem az önöké, Magyarországé" - fogalmazott a pártelnök a Vörösmarty téren.

Orbán elmondta: a polgárok egy kudarcot valló korszak felett mondtak ítéletet, az egységet, a rendet, és a biztonságot választották, mégpedig úgy, hogy magukra adták le a szavazatukat. "Ismét jó magyarnak lenni. Felemelt fejjel térünk vissza a történelem főutcájára." - mondta Orbán Viktor.

Mesterházy Attila az MSZP listavezetője kijelentette: a választók leváltották az MSZP által támogatott kormányt, új időszak kezdődik, és mindenkinek másképpen kell politizálni a parlamentben. Hangsúlyozta azonban, hogy a választók arról is döntöttek, hogy az MSZP az ellenzék legerősebb pártja, a szocialisták pedig élni fognak ezzel.

A magyar emberek kétharmada jobbikos, csak még nem mindenki tud róla - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap az országgyűlési választás első fordulójának eredménye ismeretében. A pártelnök kiemelte, hogy amit elértek, az nagyon sok: a Jobbik "totális, soha nem látott ellenszélben" megduplázta szavazóinak számát, s ezt a jövőre nézve nagyon biztatónak tartják.

Úgy tűnik, a csoda bekövetkezett - jelentette ki a választási eredmények kapcsán Schiffer András vasárnap este az LMP választási központjában.

Lemondott Dávid Ibolya, az MDF elnöke. A választási eredményt súlyos vereségnek értékelte. Mint mondta, a kudarc egy támadássorozat következménye, de a párt is követett el hibákat - ismerte el.

Nincs elkeseredve a Civil Mozgalom az országgyűlési választás első fordulójának eredménye miatt, mert az országos átlagban elért 0,9 százalékos támogatottság azt mutatja, hogy sok és hatékony munkát végeztek a párt lelkes aktivistái - mondta Seres Mária, a párt elnöke vasárnap késő éjjel.

Magyar Rádió/MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter