Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

A kormány nem teljesítette munkahely-teremtési ígéreteit

Az LMP szerint a kormány nem teljesítette a munkahely-teremtési ígéreteit: miközben csökkent a valódi állások száma, csökkent a munkanélkülieknek nyújtott segítség is – erről a párt társelnöke beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett azt mondta, a kormányváltás óta három hónappal nőtt a tartós munkanélküliség átlagos időtartama, ami már megközelíti a húsz hónapot. Arra is kitért, hogy a versenyszférában körülbelül 18 ezerrel dolgoznak kevesebben, miközben megháromszorozódott a külföldön munkát vállalók száma. Beszélt arról is, hogy miközben a kabinet sikerként könyveli el a közmunkások számának növekedését, az LMP zsákutcának tartja ezt a foglalkoztatási formát, mert a közmunkásoknak csak hét százaléka tudott visszajutni a nyílt munkaerőpiacra.

Saját programjukat ismertetve arról beszélt, hogy az LMP háromkulcsos adórendszert vezetne be. A 27 százalékos munkaadói járulékot addig csökkentenék, amíg a teljes adó- és járulékösszeg a szuperbruttó egyharmadával nem lesz egyenlő. "Minden adót és járulékot eltörölnénk a munkaadói járulékon kívül, ezek helyére pedig egy egységes jövedelemadó-rendszert léptetnénk érvénybe" - mondta.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter