Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

A magyarok hét százaléka vallotta magát feketemunkásnak

Az idén május-június között a felmérés készítői 26 659 uniós állampolgárt faggattak a fekete munkáról. A felmérésből az derült ki, hogy öt százalék, azaz az EU 392,9 millió lakosából 19,7 millió, dolgozott bevallottan illegálisan az elmúlt egy évben.

Az első helyen Dánia áll a 18 százalékával, a második Lettország 15, a harmadik Hollandia 13 százalékkal. A középmezőnyben Magyarország 7 százalékával egy csoportba került Ausztriával, Csehországgal és Litvániával, az utolsó négy Portugália (3 százalék), Nagy-Britannia (2 százalék), Málta (2 százalék) és Ciprus (1 százalék).

A felmérés szerint az illegálisan munkát vállalók átlagosan 16,6 eurót keresnek óránként, a férfiak és nők fizetsége között azonban lényegesen nagyobb az eltérés, mint normális esetben: a férfiak 19 eurót, a nők 12 eurót keresnek. Ez megközelítőleg 30 százalékos különbség, amely 15 százalék körül szokott mozogni.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter