Megjelent: 1 éve

A vállalatok megbecsülik saját dolgozóikat Palkovics László szerint

Elért a gazdaság egy plafont, így munkaerőhiány alakult ki, ezt pedig valahogyan pótolni kell az innovációs és technológiai miniszter szerint. Az egyik a közmunkások átirányítása, a másik a túlóra szabályok változtatása - mondta a tárcavezető a Hírtvnek.

A gazdasági szereplők kérték a túlóraszabályok újragondolását, ezt Palkovics László mondta korábban. Szavait cáfolta a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Palkovics László azt mondta a gazdaság szereplőivel miniszterként napi kapcsolatban van.

Arról is beszélt, hogy a munkaerő-lízingnél sokkal jobb megoldás a mostani, -mármint a túlóra szabályok módosítása- mert a vállalatok a saját értékes dolgozóik önkéntes munkájával tudják feltölteni a hirtelen támadt hiányokat.

A miniszter is azt mondta, hogy a vádakkal ellentétben a dolgozó önkéntességén alapszik az egész rendszer. És ő, mint egykori vállalatvezető tudja, hogy a cégek nagyon komolyan veszik a munkavállalóikat.

Hírtv.hu

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter