Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

A vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a lengyel bérek

Lengyelországban a vártnál jóval nagyobb, inflációt meghaladó mértékben emelkedtek az átlagbérek a vállalati szektorban márciusban - közölte a lengyel statisztikai hivatal hétfőn.

A márciusi átlagbér 4,8 százalékkal 3.493 zlotyra (1.232 dollár) nőtt éves szinten a februári 2,9 százalékos emelkedés után. Havi szinten az átlagbér 6,2 százalékkal nőtt.

A szakértők kisebb, 2,8 százalékos éves szintű márciusi átlagbér emelkedést vártak. Az átlagbér márciusi 4,8 százalékos növekedése meghaladta a márciusi 2,6 százalékos éves szintű inflációt.

Ugyancsak a statisztikai hivatal közölte hétfőn, hogy a magánszektorban foglalkoztatottak száma 0,6 százalékkal csökkent éves szinten márciusban, februárhoz képest pedig nem változott. Az elemzők a foglalkoztatottak számának nagyobb, 0,7 százalékos csökkenésére számítottak.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ez kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

Nagy-Britanniában meg akarják szüntetni a brit gazdaság függését az Európából érkező olcsó munkaerőtől. Teljes cikk

Mártírként említik a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozókat Kínában

Eddig több mint háromezer egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust Kínában. Teljes cikk

Egyre súlyosabb a mozdonyvezetőhiány Németországban

Beteg-, és idősápolókat is előbb találnak Németországban, mint mozdonyvezetőket. Teljes cikk