Megjelent: 16 éve

Adónaptárral kedveskedik az APEH

Szeptember 1-jétől új színben, új arculattal, az adózók számára korszerűbb, kezelhetőbb formában jelenik meg a világhálón az adóhatóság.

Az APEH honlapjának megújítását, a tartalmi változtatásokat szakmai megfontolások is indokolták. Új helyen látható például az adózási határidőkre figyelmeztető rész, a webfelület színárnyalatában az APEH új arculatához illeszkedő színek jelennek meg, azaz a bordó és a szürke, s a főlap felső harmadában Budapest látképe az aktuális napszaknak megfelelően hatóránként változik.

Az adóhivatal megújuló honlapjának másik érdekessége a gyakran ismétlődő kérdések menüpont. Itt az APEH-hez érkezett gyakori kérdésekre adott válaszok találhatók, amelyek megkönnyíthetik a továbblépést egy-egy ügyben.

Az állami adóhatóság honlapja - ami a hazai webfelületek között a leggyakrabban látogatott oldalak között szerepel, idén például már több mint 12 millióan látogatót fogadott - továbbra is hozzáférhető és használható a gyengén látók vagy vakon élő emberek számára.


Adónaptárat is készíthetünkÚjdonság a személyes adónaptár, ami abban segíti az adózókat, hogy bevallási kötelezettségüknek egyszerűbben, könnyebben tudjanak eleget tenni. A program több hónapig készült - mivel több száz logikai feltételnek is eleget kell tennie - és a hivatal már több mint egy hónapja teszteli az új rendszert.

A tesztelésben adószakértők és adótanácsadók is közreműködtek, s így szélesebb szakmai egyeztetés alapján állhatott össze a rendszer. A személyes adónaptárt úgy alakították ki a szakemberek, hogy a magánszemélyek, vállalkozások adózással kapcsolatos kérdésekre adott válaszaikkal egyedileg álljon össze az adónaptár. A rendszer menüjében kérdésekre kell választ adni, amelyhez a program segítséget nyújt. A válaszok alapján a program eljuttatja az adózóra vonatkozó bevallások listáját nyomtatványszámokkal, az azokra vonatkozó benyújtási és fizetési határidőkkel.


A személyes adónaptár kétféleképpen vehető igénybe:  • Anonim felhasználóként az adóhivatal honlapján (de e-mail cím szükséges, hogy a rendszer üzenetet tudjon közvetíteni)
  • Ügyfélkapun regisztrált felhasználóként. Ha valaki az Ügyfélkapu rendszerét használja, a különféle adózási, bevallási határidők lejárta előtt figyelmeztető e-mailt kap, illetve a rendszer az előállított személyes adónaptárakat megőrzi, így azokat a felhasználó a későbbiekben bármikor megtekintheti. (Ezt a szolgáltatást legkésőbb szeptember 10-étől lehet igénybe venni.)
    • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek