Megjelent: 14 éve

Adónaptárral kedveskedik az APEH

Szeptember 1-jétől új színben, új arculattal, az adózók számára korszerűbb, kezelhetőbb formában jelenik meg a világhálón az adóhatóság.

Az APEH honlapjának megújítását, a tartalmi változtatásokat szakmai megfontolások is indokolták. Új helyen látható például az adózási határidőkre figyelmeztető rész, a webfelület színárnyalatában az APEH új arculatához illeszkedő színek jelennek meg, azaz a bordó és a szürke, s a főlap felső harmadában Budapest látképe az aktuális napszaknak megfelelően hatóránként változik.

Az adóhivatal megújuló honlapjának másik érdekessége a gyakran ismétlődő kérdések menüpont. Itt az APEH-hez érkezett gyakori kérdésekre adott válaszok találhatók, amelyek megkönnyíthetik a továbblépést egy-egy ügyben.

Az állami adóhatóság honlapja - ami a hazai webfelületek között a leggyakrabban látogatott oldalak között szerepel, idén például már több mint 12 millióan látogatót fogadott - továbbra is hozzáférhető és használható a gyengén látók vagy vakon élő emberek számára.


Adónaptárat is készíthetünkÚjdonság a személyes adónaptár, ami abban segíti az adózókat, hogy bevallási kötelezettségüknek egyszerűbben, könnyebben tudjanak eleget tenni. A program több hónapig készült - mivel több száz logikai feltételnek is eleget kell tennie - és a hivatal már több mint egy hónapja teszteli az új rendszert.

A tesztelésben adószakértők és adótanácsadók is közreműködtek, s így szélesebb szakmai egyeztetés alapján állhatott össze a rendszer. A személyes adónaptárt úgy alakították ki a szakemberek, hogy a magánszemélyek, vállalkozások adózással kapcsolatos kérdésekre adott válaszaikkal egyedileg álljon össze az adónaptár. A rendszer menüjében kérdésekre kell választ adni, amelyhez a program segítséget nyújt. A válaszok alapján a program eljuttatja az adózóra vonatkozó bevallások listáját nyomtatványszámokkal, az azokra vonatkozó benyújtási és fizetési határidőkkel.


A személyes adónaptár kétféleképpen vehető igénybe: • Anonim felhasználóként az adóhivatal honlapján (de e-mail cím szükséges, hogy a rendszer üzenetet tudjon közvetíteni)
 • Ügyfélkapun regisztrált felhasználóként. Ha valaki az Ügyfélkapu rendszerét használja, a különféle adózási, bevallási határidők lejárta előtt figyelmeztető e-mailt kap, illetve a rendszer az előállított személyes adónaptárakat megőrzi, így azokat a felhasználó a későbbiekben bármikor megtekintheti. (Ezt a szolgáltatást legkésőbb szeptember 10-étől lehet igénybe venni.)
  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter