Megjelent: 2 éve

Ákos és a HR: hogyan választ ki egy zenész?

"Ákos"-ként ismeri a közvélemény. Rockzenész, dalszövegíró, zeneszerző. 24 lemezt jelentetett meg, a legújabbat épp a napokban, "A katona imája" címmel. Albumainak többsége aranylemez, emellett öt verseskötetet, több hangoskönyvet jegyez. A Personal Hungary személyügyi szakkiállítás szerdai napján Kovács Ákos arról beszélt, hogyan választja ki munkatársait, miként kezeli vezetőként a munkahelyi konfliktushelyzeteket.

"Ákos"-ként ismeri a közvélemény. Rockzenész, dalszövegíró, zeneszerző. 24 lemezt jelentetett meg, a legújabbat épp a napokban, "A katona imája" címmel. Albumainak többsége aranylemez, emellett öt verseskötetet, több hangoskönyvet jegyez. A Personal Hungary személyügyi szakkiállítás szerdai napján Kovács Ákos arról beszélt, hogyan választja ki munkatársait, miként kezeli vezetőként a munkahelyi konfliktushelyzeteket.

"Humánerőforrás témákban hitelt érdemlően megszólalni? Amennyiben ez valóban az én feladatom ma, nem kétlem, rövid lesz a blokk"- vezette fel csipetnyi humorral saját fórumát Kovács Ákos a legnagyobb hazai HR-szakkiállításon a budapesti Syma Csarnokban. A rocksztár aztán felvette a fordulatszámot a számára látszólag ismeretlen kérdéskörben. Így rá is cáfolt a bevezető mondatra.

Közgazdászként szerzett egyetemi diplomát

A HR Ákos életében csupán látszólag ismeretlen fogalom. A munkáját támogató stáb ugyanis 80-100 fő körül mozog. Csapata kapcsán így óhatatlanul is foglalkoznia kell személyügyi jellegű kérdésekkel - még akkor is, ha rockzenészként mindezt más fogalomrendszerben éli meg. "Annak ellenére, hogy közgazdászként végeztem 1992-ben, úgy érzem, teljes mértékben távol áll tőlem a munkáltató-üzletember arculat - mindezek helyett inkább emberközeli egyéniségnek érzem magam"- ad magáról öndefiníciót.

Filmrendezőnek készült

Kovács Ákos édesanyja jogász, édesapja diplomata. Zenei ambíciói és majdani sztárrá válásának fiatalkori víziói ezért kezdetben igencsak meghökkentették környezetét - noha ekkor, fő csapásirányként még a filmrendezést célozta meg. "El lehet képzelni, mekkora megrökönyödést váltott ki, amikor egy Pasolini-filmklub után hazatérve bejelentettem a szülőknek, hogy megtaláltam életem értelmét és filmrendező leszek."

Az élet aztán másfelé sodorta. 1987-ben megalakult a Bonanza Banzai - és innentől máig tartó sikersorozat vette kezdetét, a kilencvenes évek óta már szólókarrierrel. Az eddigi termés24 album, 5 verseskötet, hangoskönyv Krúdy Gyula novelláiból…. A teljesítmény értékét növeli, hogy mindez eredendően nem zenei végzettségű emberhez fűződik. Fel is vetődik a kérdés a moderátor részéről, vajon nem nehéz-e Ákosnak, közgazdász végzettségével összefogni és hatékonyan együttműködni a vele a produkcióiban együttműködő zenészeket.

A zenében nincsenek megfellebbezhetetlen szabályok

Ákos szerint mindez nem okoz problémát. Mégpedig azért nem, mert a rockzene szerencsére nem egzakt "iparág", megfellebbezhetetlen szakmai szabályokkal és kritériumok rendszerével. A zenei pályán szerinte sokkal inkább a személyiség, a pálya iránti elrendeltetés biztos tudata, és a zenekar-vezető hitelessége dominál. "A rockzene el is vesztené az eredetiségét, ha annyira leszabályozott lenne, mint például az autógyártás műveletei. Ott, ha nem ismered a fékrendszer gyártásának alapvető paramétereit, beláthatatlanok a következmények. A zenei munkásság sikerét szerencsére jórészt az határozza meg, mennyire befogadó az a közeg, akinek íródnak a dalok. Itt jegyezném meg: vannak világsztárok, akik lehet, hogy egy objektív és kellően szigorú szakmai zsűri előtt semmiféle megmérettetésen nem mennének át a rostán, mégis több millió lemezt adtak el eddigi pályafutásuk során. Például Keith Richards a Rolling Stones - ból."

Nem vállalta a zsűrizést a tévés tehetségkutatókban

A téma kapcsán sokakban nem véletlenül vetődik fel, miként vélekedhet Ákos a kereskedelmi televíziókon most futó, divatos, énekeseket kereső tehetségkutatókról. A dalszerző-szövegíró elmondta: hívták a fenti műsorokba zsűritagnak, ő azonban nemet mondott a felkérésre. "A hasonló műsorok nem a valódi tehetségkutatásról szólnak - ezekbe a produkciókba kizárólag képernyő-kompatibilis, médiaképes arcokat, jelenségeket keresnek a műsoridő kitöltése céljából. A valódi tehetség viszont nem attól lesz tehetség, ha látványos külsőségeket - például fűzöld bőrdzsekit - húznak rá. Egy igazi tehetségnek nincs erre szüksége és nem is engedi meg. Persze virágozzék minden virág - azt azonban problémának érzem, hogy sok tehetséges fiatal kizárólag ilyen műsorban lát egyedüli kiugrási lehetőséget"- summáz.

Így választ ki Ákos

Ennek szellemében a zenész sem hasonló módszerekkel verbuválja csapata tagjait. "Régebben kizárólag szakmai körökből, szájhagyomány útján, szakmabeliek ajánlásai alapján választottam ki a zenészeket, ha megürült egy-egy hely a csapatban. Amióta létezik a Kőbányai Zeneiskola, az ottani tehetséges növendékekkel is nőtt a merítési lehetőség." Ákos módszere egyébként egyszerű. Általában először koncertfelvételeket ad az aspiránsoknak, akiknek meg kell nézniük a felvételeket, majd kiválasztaniuk 3 dalt. Kottát nem kapnak a felkészüléshez. Ezután személyesen is bizonyítaniuk kell hangszeres tudásukat. Aki remekelt, maradhat. A szűrőn egyébként csak kevesen mennek át-és ennek nem okvetlenül a szakmai hiányosságok az okai. "Más területen is rengeteget számít, ki mennyire illik bele a csapatba- zenészeknél ez különösen igaz. Aki egy régebb óta összeszokott csapatba akar csatlakozni ebben a körben, kicsit olyan helyzetbe kerül, mintha száguldó expresszre kellene felugrania. Ha sikerül megugrania a "lécet", maradhat." Nem mindegy például, ki mennyire veszi a lapot, ha például a meghallgatás előtt egy régebbi kolléga elkezd vele viccelődni. A "gyűrődést" zenészként különösen bírni kell. Elég csak arra gondolni, hogy vészelik majd át, ha órák hosszat össze lesznek zárva egy turnébuszban.

Empatikus főnöknek tartja magát

A másik csapásirány, ahol Ákosnak időnként a HR-munkatárs szerepét is magára kell öltenie, az saját vendéglátó egysége, a budai Andante Borpatika. "A személyzet, a felszolgálók kiválasztásánál sem a technikai tudás számít elsősorban. Szakmai fogásokat, gyakorlati dolgokat hamar meg lehet tanulni - viszont azt, hogy valaki becsületes, tisztességes legyen, nem a munkáltató feladata és tiszte pótolni. Igazság szerint nincs is rá ideje."

Ákos mindent egybevetve empatikus főnöknek tartja magát. "A kollégák szerint néha túlzottan engedékeny vagyok - mondhatni, fát is vághatnának a hátamon. Igyekszem felmérni, ki mennyire terhelhető és ennek figyelembevételével adni neki feladatot. A munkatársaimnál sem kritérium, hogy fanatikusan szeressék a dalaimat. A fő szempont, hogy a munkájukat - a webtervezést, a zenélést stb. - szeressék elsősorban, mert akkor tudnak igazán jó teljesítményt nyújtani." A retorziók alkalmazása, a kritikák megfogalmazása nem tartozik az erősségei közé-az esetleges elbocsátás közlése még úgy sem. "Nem jó érzés ajtót mutatni hasonló érdeklődésű, tehetségű embereknek, akikkel rengeteg közös élmény is összeköt" - jegyzi meg HR-es énjéről.

Takács Gabriella

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diákmunka tanulás mellett Dániában

Mrsán Zoltán egy évvel ezelőtt költözött ki Dániába. Multimédia szakon tanul Kolpingban és részmunkaidőben dolgozik. Hogyan jutott ki? Mennyi... Teljes cikk

Álláslehetőségek Dániában

Dánia május elsejétől megnyitja álláspiacát a 2004-ben csatlakozott uniós tagországok - köztük Magyarország - munkavállalói előtt. Ez azt... Teljes cikk

Munkajogi kisokos (új) dolgozóknak

Pályakezdők körében nagyobb, ám még több éves munkatapasztalattal rendelkező körében is megfigyelhető bizonytalanság, mit tehet meg a főnök a... Teljes cikk