Megjelent: 2 éve

Szakmák mérlegen: interim manager

Napidíjuk átlagosan 70 és 180 ezer forint között mozog, a legjobbaké 220 ezer is meglehet. Olyan átmeneti vezetők ők, akik néhány hónap alatt "rendbe teszik" a megbízó céget: válságot kezelnek, új rendszereket építenek fel, növekedési pályára állítják a vállalatot. Aztán a megbízás leteltével - mint egy vándormadár - továbbállnak egy következő projektre, egy teljesen más cég felsővezetőjeként. Hogy kik is ők? Az interim managerek.

Napidíjuk átlagosan 70 és 180 ezer forint között mozog, a legjobbaké 220 ezer is meglehet. Olyan átmeneti vezetők ők, akik néhány hónap alatt "rendbe teszik" a megbízó céget: válságot kezelnek, új rendszereket építenek fel, növekedési pályára állítják a vállalatot. Aztán a megbízás leteltével - mint egy vándormadár - továbbállnak egy következő projektre, egy teljesen más cég felsővezetőjeként. Hogy kik is ők? Az interim managerek.

A becslések szerint itthon legfeljebb 2500-3000 fő foglalkozhat interim management-tel. A skála széles, hiszen a területre szakosodott tanácsadó cégeknél regisztrált szakemberek mellett az egyszemélyes, "one man show"- ként működő, alkalomadtán ilyen feladatot is magukra vállaló tanácsadók is színesítik a kínálatot.

Átlag felett a nők

Az interim managerek feladata változatos. Van, amikor egy vállalat egyik országból másikba átszervezése felett bábáskodnak - máskor a hazai cég HR-struktúrájának teljes átszervezése vagy épp egy vállalatirányítási rendszer bevezetése a feladatuk. Emellett arra is volt már példa, hogy egy hazai nagyvállalat feltöltődés céljával szabadságra vonuló vezérigazgatójának egyéves helyettesítésére kért átmeneti vezetőt. A szokásos női vezetői arányokhoz képest (10-15 százalék) az interim managerek között 5-10 százalékkal több a hölgy. Valószínűleg azért, mert a speciális helyzetekben szükséges, intuitív készségeik erősebbek és ennek az interim területen nagyobb tere lehet.

Könyvvizsgálóból interim manager

Szeleczky Zsuzsa közgazdász, könyvvizsgáló, 2003-ban az elsők között kezdett el interim menedzsmenttel foglalkozni - mára teljesen létformájává vált. A lehetőséget az élet hozta. "Abban az időszakban már több mint 10 éve dolgoztam az akkori munkahelyemen. Régóta fontolgattam a váltást. Emellett kedvezőtlen folyamatok indultak el, és egyre inkább úgy látszott, hogy szervezetileg és szakemberként nem férek már bele a cég koncepciójába. Így aztán én léptem előbb, felmondtam - és bár legalább fél éves munkanélküli periódusra számítottam, hamar rátaláltam az első, már interim management feladatra."

A szakember nagyon megszerette ezt a speciális vezetői életformát. "Ez a megszokott menedzseri tevékenységekhez képest egész más típusú életvitelt, munkastílust és feladatmegoldó készséget igényel. Nincs két egyforma munkanapom - feleli kérdésünkre. Az életforma vonzereje épp a változatosság, hiszen minden új projekt "igazi mélyvíz."

Nem érdekli a pozícióharc

Az interim manager új színt, mentalitást visz a cég életébe, speciális helyzete lévén. Tudja ugyanis, hogy munkája meghatározott ideig tart, nem törekszik cégen belüli pozícióharcra. Objektív szemlélőként jobban rálát a "körön belül" lévők helyzetére. "Külön érdekessé teszi a feladatot, hogy egyszerre kell tudni kialakítani jó kapcsolatokat és kissé távolságtartón is kell viselkedni, hiszen az interim manager a megbízatás letelte után biztosan távozik a cégtől." Zsuzsa kedveli munkájában az eredményorientáltságot és a feladatcentrikusságot is. Egy-egy projekt lezárása után jöhet a jól megérdemelt, nem ritkán több hónapos pihenés-egészen a következő megmérettetésig.

Kinek nem való ez a szakma?

Szeleczky Zsuzsa szerint az előnyök dacára állítja, egyáltalán nem minden vezetőnek való az interim management. Hogy kik ne próbálják meg? "Aki szeret kiszámíthatóan, havonta fizetést kapni, nem szereti a változatosságot, nem tud viszonylag rövid idő leforgása alatt több emberrel jó szakmai együttműködést kialakítani. Aki az új rendszerek létrehozása helyett inkább a már bejáratottak működéséhez tenne hozzá, annak nem való az interim management. És annak sem, aki nem tud mit kezdeni a két megbízás közötti akár több hónapos szabadsággal."

Vándormadarak ők

"Ugyan több interim managernek is ajánlott már a megbízó cég végleges státuszt, a többség nem fogadta el. Őket ugyanis éppen a változatos kihívások vonzzák. Nagy a belső hajtóerejük, szeretnek a nulláról építkezni, új rendszereket létrehozni"- teszi hozzá Dr. Tóth Tamás, az Interim Management Resourcing Ltd. ügyvezető partnere. A cég és a Budapest Business Journal frissen közzétett, közös kutatása szerint az FMCG szektor és a gyártás területén veszik igénybe leggyakrabban interim managerek közreműködését. (A szolgáltatást választók 26 és 24 százaléka is ebből a körből kerül ki.) Bár a szakma 2003-as magyarországi megjelenésekor túlnyomó többségben volt a 45 év felettiek (31 százalékuk most is 50 és 60 év között mozog), tekintettel a projektek nagy szakmai tapasztalat igényére, már a fiatalabbak is megjelentek. Igaz, egyelőre csupán az interimek 8 százaléka kerül ki a 30-35 évesek köréből. A szakmában egyébként felbecsülhetetlen a személyes kapcsolati tőke jelentősége. Az interim managerek 65 százaléka személyes kapcsolatrendszerén keresztül jut megbízáshoz. Közvetítő cégen keresztül további 35 százalékuk kapott megbízást.

Takács Gabriella

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diákmunka tanulás mellett Dániában

Mrsán Zoltán egy évvel ezelőtt költözött ki Dániába. Multimédia szakon tanul Kolpingban és részmunkaidőben dolgozik. Hogyan jutott ki? Mennyi... Teljes cikk

Álláslehetőségek Dániában

Dánia május elsejétől megnyitja álláspiacát a 2004-ben csatlakozott uniós tagországok - köztük Magyarország - munkavállalói előtt. Ez azt... Teljes cikk

Munkajogi kisokos (új) dolgozóknak

Pályakezdők körében nagyobb, ám még több éves munkatapasztalattal rendelkező körében is megfigyelhető bizonytalanság, mit tehet meg a főnök a... Teljes cikk