Megjelent: 13 éve

Álomfizetéssel csábított egy szélhámos munkaközvetítő

Eddig több mint húszan jelentkeztek, hogy becsapták őket Írországban, de mások is bedőlhettek a hamis állásajánlatnak. A becsapottak telefonon jelentkeztek egy hirdetésre, amelyben építőipari szakmunkásokat, pékeket kerestek, akár nyelvtudás nélkül is. A megadott számon egy Hargitai Ádám nevű úr jelentkezett be, aki havi félmillió forintnyi fizetést és 2010-ig biztos munkát ígért.

Mint a beszámolókból kiderül, az álomfizetés helyett nekik kellett fizetniük - egy úrnak 320 eurót (80 ezer forintot) -, és munka egyáltalán nem várta őket. Többen Írországban rekedtek pénz és étel nélkül. A becsapottak felhívták a konzulátust. Ott azt mondták nekik, érdemben nem tudnak segíteni, pénzt nem tudnak adni. Mivel van jegyük, vissza tudnak utazni.
A külügyminisztérium korábban már figyelmeztetett, hogy mindenki csak érvényes munkaszerződéssel, a hazautazáshoz szükséges készpénz birtokában induljon útnak.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter