Megjelent: 12 éve

Álomfizetéssel csábított egy szélhámos munkaközvetítő

Eddig több mint húszan jelentkeztek, hogy becsapták őket Írországban, de mások is bedőlhettek a hamis állásajánlatnak. A becsapottak telefonon jelentkeztek egy hirdetésre, amelyben építőipari szakmunkásokat, pékeket kerestek, akár nyelvtudás nélkül is. A megadott számon egy Hargitai Ádám nevű úr jelentkezett be, aki havi félmillió forintnyi fizetést és 2010-ig biztos munkát ígért.

Mint a beszámolókból kiderül, az álomfizetés helyett nekik kellett fizetniük - egy úrnak 320 eurót (80 ezer forintot) -, és munka egyáltalán nem várta őket. Többen Írországban rekedtek pénz és étel nélkül. A becsapottak felhívták a konzulátust. Ott azt mondták nekik, érdemben nem tudnak segíteni, pénzt nem tudnak adni. Mivel van jegyük, vissza tudnak utazni.
A külügyminisztérium korábban már figyelmeztetett, hogy mindenki csak érvényes munkaszerződéssel, a hazautazáshoz szükséges készpénz birtokában induljon útnak.

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter