Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 hónapja

Áprilisban 2,7 százalékra csökkent a munkanélküliség Csehországban

Csehországban a munkanélküliségi ráta áprilisban 2,7 százalékra csökkent a márciusi 3 százalékról - közölte a cseh munkaügyi hivatal pénteken Prágában. Tavaly áprilisban 3,2 százalékon állt a munkanélküliségi mutató - írja az MTI.

Állás nélkül 210 ezer ember volt, 1997 júniusa óta a legkevesebb. Április végén 340 ezer betöltetlen munkahelyet tartottak nyilván a hatóságok Az áprilisi munkanélküliségi mutató jobb, mint amit a korábbi elemzői becslések vártak. Többségük 2,8 százalékot prognosztizált.

"A helyzet jelenleg jó, és még javulni fog, mert már beindultak a szezonális munkák a mezőgazdaságban, az idegenforgalomban, a gasztronómiában és több más területen is" - fejtette ki Katerina Sadílková, a munkaügyi hivatal vezérigazgatója.

Az állás nélküliek száma minden cseh régióban csökkent. A legalacsonyabb mutatót a pardubicei régióban, illetve Prágában mérték 1,8, illetve 1,9 százalékot. A munkanélküliség továbbra is a Morva-sziléziai régióban a legmagasabb, 4,4 százalékos. Éves összehasonlításban azonban mindenütt alacsonyabb a munkanélküliség, mint 2018-ban.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter