Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Bajnai 220 ezer új munkahelyet és képzési utalványt ígér

Bajnai Gordon, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség vezetője 220 ezer új munkahelyet, nemzeti képzési utalványt, a nyugdíjasoknak nyugdíj melletti munkalehetőséget ígért egy 2014-es kormányváltás esetén hétfőn Kecskeméten.

"Nemzeti képzési utalványt kívánunk adni mindenkinek, aki Magyarországon a munkája mellett szeretné tovább képezni magát, akinek a tudás kell ahhoz, hogy jobban végezhesse a meglévő munkáját vagy új munkahelyet találjon magának" - mondta a politikus a sajtótájékoztatón.

A bizalom visszaszerzésével és szakszerű gazdaságpolitikával a programjuk alapján 220 ezer új munkahelyet szeretnének teremteni - jelentette ki. "Nem egymilliót, az egy hazug ígéret volt a Fidesz részéről a választási kampányban" - tette hozzá.

Bajnai Gordon szerint nemcsak az a baj, hogy ez a kormány rosszul kormányoz, és ezzel Magyarországot "a második évben a zsugorodás pályájára vitte", felmondták a szolidaritást, "verik szét a társadalmat, és milliók szakadnak le és szegényednek el", hanem hogy ezek mögött milyen érdekek vannak.

Példaként a trafikpályázatokat említette, amelyeknél szavai szerint "disznóságok" történtek, a földpályázatokkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy "vitézi birtokokat adományoztak híveknek".

A trafikpályázatokkal kapcsolatban elmondta, hogy hétfőn az Együtt 2014 - PM választási szövetség képviseletében Karácsony Gergely független képviselő feljelentést tett hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Sajtóhírekre utalva közölte: helyi fideszes politikusok "osztogatták haveroknak, rokonoknak, hűséges elvtársaknak ezeket a trafikhűbérbirtokokat".

Szólt arról, hogy a kormányzat benyújtott egy törvényjavaslatot a parlamentnek, amellyel, szavai szerint a "sunnyogást szeretnék törvénybe foglalni", az átláthatóságot megszüntetve megtiltani, hogy civil szervezetek, külsősök, kormányzaton kívüliek hozzáférhessenek az adatokhoz. Bajnai Gordon bejelentette, hogy ennek megakadályozására kedden a parlamentben a választási szövetség benyújtja a maga javaslatát. "Ellopják a közvagyont, majd utána még le is akarják tagadni" - tette hozzá.

Cser-Palkovics András és Vas Imre fideszes országgyűlési képviselő vasárnap törvénymódosítást nyújtott be, ennek értelmében a jövőben a polgári törvénykönyv (Ptk.) helyett az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben szabályoznák a közérdekű adatszolgáltatást.

Bajnai Gordont Kecskeméten mintegy ötven tüntető fogadta, a demonstrálókat rendőrsorfal választott el az egykori miniszterelnök hasonló számú szimpatizánsától a város főterén. A Bajnait váró és kísérő emberek között több, egykori Bács-Kiskun megyei SZDSZ-es politikust lehetett látni. Az egykori miniszterelnököt rövid sétáján rendőrök követték, de atrocitás nem történt.

A volt kormányfő kecskeméti programja lakossági fórummal folytatódott az Aranyhomok Szálloda konferenciatermében. A terembe több mint százan zsúfolódtak be, sok embernek csak egy kisebb teremben jutott hely, ahol egy rövid ideig Bajnai Gordonnal is szót válthattak. A hallgatóság döntő többsége idős nyugdíjas volt.

Bajnai Gordon országjáró körútjának Bács-Kiskun megyei rendezvényein Jávor Benedek és Juhász Péter, az Együtt - PM Szövetség két társelnöke is részt vett.

Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán és Kecskeméten a választási szövetség vezetője találkozott a szövetség szimpatizánsaival, valamint több magáncéget is meglátogatott.

Kedden Kalocsára és Bajára látogat el országjáró körútján a politikus.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Kórházszövetség elnöke: a dolgozók egy részén csak most jön ki a fáradtság

Ficzere Andrea szerint kiemelten fontos az egészségügyi dolgozók pszichés támogatása. Teljes cikk

Hol várhatóak NAV-ellenőrzések a következő hetekben?

A NAV ellenőrei cukrászdákban, fagylaltozókban, zöldség- és gyümölcskereskedőknél is végeznek majd ellenőrzéseket a következő időszakban. Teljes cikk

Hiába az enyhítés, akár az edzőtermek 30 százaléka is csődbe mehet

A Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének főtitkára szerint öt–tíz százalék között van azoknak a termeknek a száma, amelyek nem nyitottak ki... Teljes cikk