Megjelent: 9 éve

Borús jövőkép a kkv szektorban

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv) várakozásait jelző K&H bizalmi index jelenleg mínusz 10 ponton áll, ami jelentős romlás az előző negyedévhez képest - írja a Napi Gazdaság.

A felmérésről szóló szerdai közlemény szerint a bizalmi index másfél éves növekedést követően már 2010 harmadik negyedévében megtorpant, a negyedik negyedévben azonban jelentős, 10 pontos esést ért el, így egyértelmű, hogy - 2008 harmadik negyedévéhez hasonlóan - trendforduló következett be a jövőbeli várakozásokat illetően.

A vállalkozások fokozódó pesszimizmusának oka, hogy jelentősen romlottak a kamatterhek és a közterhek változására vonatkozó várakozások, emellett azonban a gazdaságpolitika korábban optimista megítélése is mérséklődött - derül ki a közleményből.

A legutóbbi felmérés óta a vállalati hitelkamatok és a közterhek változásának megítélésével kapcsolatosan romlottak leginkább a várakozások.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter