Megjelent: 6 éve

Civil testület tagja lesz a KDNP-s képviselő

Lukács Tamás kereszténydemokrata képviselő saját maga is megszavazta, hogy mandátuma lejárta után hat évre a rendőri visszaéléseket vizsgáló Független Rendészeti Panasztestület tagja lehessen. Ennek érdekében törvénymódosítás is történt, korábban mandátuma lejárta után két évvel lehetett volna tag, írja a hvg.hu.

A ciklus utolsó ülésén az Országgyűlés megszavazta a Független Rendészeti Panasztestület új tagjait. Az ötfős testületből jelenleg egy fő hiányzik, másik három tagnak pedig február 25.-én lejár a mandátuma.

Lukács Tamás jelenleg az emberi jogi bizottság elnöke, aki a választások után nyugdíjba vonult volna, így azonban a civil testületben tevékenykedhet majd tovább. A törvény szerint az lehet az FRB tagja, aki jogi végzettségű és az alapvető jogok védelme területén kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik. A képviselő jogász, az emberi jogi bizottság elnökeként tapasztaltnak is nevezhető.

A Panasztestületet eredetileg azért hozták létre, 2008-ban, hogy egy civil testület vizsgálja meg a rendőri intézkedés, kényszerítő eszközök alkalmazása ellen benyújtott állampolgári panaszokat.

Az Országgyűlés elnöke a új tagok nevét az utolsó ülésnapon terjesztette be. Kormánypárti voksokkal megszavazták az új tagokat, Lukács Tamáson kívül Wildner Domokost, aki a Miniszterelnökség jogásza, Cservák Csabát volt MDF-es delegáltat, aki Schmitt Pál hivatalában dolgozott, Fráterné Ferenczy Nórát pedig újraválasztották. A testület tagjai tiszteletdíjat kapnak.

hvg.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk