Csábító feltételek: mindenki céget alapít"/>
Megjelent: 11 éve

Csábító feltételek: mindenki céget alapít

Az idén az év első felében 25.182 új társas vállalkozást jegyeztek be Magyarországon, ez 47 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakában mért 17.128 darabnál - közölte az Opten Informatikai Kft. az MTI-vel.

közlemény szerint a növekedés többek között a tavaly szeptember elejétől bevezetett cégbejegyzési könnyítéseknek, a rövidebb adminisztrációs átfutási időnek köszönhető. Az is segítette a növekedést, hogy a kft.-k alapításához elegendő 500 ezer forintos alaptőke.

Az Opten szerint a cégek száma a jövőben is emelkedő tendenciát mutat majd, annak ellenére, hogy a jelenleg működő 540 ezernél is több társas vállalkozás jóval nagyobb mennyiség annál, mint amennyi Magyarországon képes lenne érdemben működni.

A további várt növekedés oka az, hogy az idén július 1-jétől kötelező az elektronikus cégeljárás, ami lehetőséget jelent az ügyvédek számára, hogy az online cég- és jogi információs rendszereket összekössék az új számítógépes folyamattal.

Tavaly az év végén jelentős növekedésnek indult a végelszámolások száma, ami az idén tovább nőtt: az első félévben több mint 5 ezer végelszámolás indult, ez 16 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A felszámolási eljárások száma csak 11 százalékkal nőtt, de a hivatalból, vagy jogutóddal törölt vállalkozások száma sem változott jelentősen. Összességében az idén az első félévben 11.181 céget töröltek, a vállalkozások megszűnése annak a folyamatnak része, mely hosszabb távon a gazdaságosan, tisztán és racionálisan működő cégvilág irányába hat - olvasható a közleményben.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter