kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 14 éve

Csütörtökön demonstrálnak az adóigazgatási dolgozók

Az APEH és a VPOP dolgozói március 4-én a Pénzügyminisztérium (PM) előtt tiltakoznak elmaradt járandóságuk miatt. Az érdekvédők azt szeretnék elérni, hogy 22 ezer adóigazgatási dolgozó az elmaradt juttatások kompenzációjaként megkapjon legalább egyhavi illetményt - jelentették be a szakszervezetek vezetői.

Michalkó Péter, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezetének (ADOSZT) elnöke és Holecz Gábor, a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének (VPFSZ) elnöke elmondta: szeretnék elérni, hogy a mintegy 22 ezer adóigazgatási dolgozó az elmaradt juttatások kompenzációjaként megkapjon legalább egyhavi illetményt, aminek költsége összesen mintegy 5 milliárd forint lenne.

A rendszerváltás óta ez lesz a magyar köztisztviselők első önálló demonstrációja, amire több ezer résztvevőt várnak. A szakszervezetek a demonstrációval szeretnék kifejezni elégedetlenségüket, és pozícionálni magukat az új kormányzás idejére. A demonstráció az ADOSZT elnöke szerint döntően a pénzügyminiszternek szól, hogy felhívják a figyelmét arra, hogy bánt velük.

Az APEH 15.600 dolgozójának - akik az állami bevételek 80 százalékát szedik be - átlagkeresete 220 ezer forint - ismertette Michalkó Péter. Az adóhivatali dolgozók reálkeresete tavaly átlagosan 25, egyes állományi csoportokban 35 százalékkal csökkent, ami jelentősen meghaladja a versenyszféra 1-2 százalékos, és a közigazgatás egészének 8-10 százalékos keresetcsökkenését. Ilyen mértékű csökkenést már nem visel el egy szervezet - hangsúlyozta az ADOSZT elnöke.

Mint elmondta, a pénzügyminiszterrel már egy éve tárgyalnak, aki ígéretet tett a problémák orvoslására, ám csak részeredmények születtek, a kompenzáció mértéke nem érte el a megfelelő mértéket.

A VPOP-nak közel hétezer hivatásos állományú és közalkalmazott dolgozója van, akik utoljára 2007-ben kapták meg a teljes illetményt, vagyis 2008-tól csökken a reálkeresetük, mert nem sikerült teljesíteni a költségvetési bevételi célokat - mondta Holecz Gábor. A VPOP esetében személyenként és negyedévente 40 ezer forint mozgóbérről van szó - derült ki.

A pénzügyőröknek 2008-ban sikerült némi pótlékemelést kiharcolniuk, de még így sem érik el más rendvédelmi szervek - például a rendőrség - kereseti szintjét. A VPOP dolgozói tavaly nyáron 70 ezer forint fejpénzt kaptak, karácsonykor pedig egyhavi jutalmat.

A szakszervezetek szerint a költségvetési terv teljesítéséhez kötött illetmény (2009-ben 4,5 havi, 2010-ben 3,5 havi) meglehetősen bizonytalan, szeretnék, ha a bevételeket úgy terveznék, hogy teljesíteni, túlteljesíteni lehessen. Ha a teljesítést nem a törvényhez, hanem a PM prognózisához kötnék, elfogadhatónak tartanák.

Az adóigazgatási dolgozók, ha a bevételi tervszámokat túlteljesítik, mozgóbért kapnak a többletbevételből. Ez az ösztönzési rendszer húsz éve működik, s az APEH dolgozói csupán két évben (2004-ben és 2009-ben) nem teljesítették a feltételeket - mondta Michalkó Péter.

A tavalyi költségvetési törvénynek már az elfogadásakor látni lehetett, hogy a bevételi terv a válság miatt nem teljesíthető - mutatott rá az ADOSZT elnöke. Szerinte félő, hogy a vagyonadóból kieső 50 milliárd forint bevétel miatt az idei sem lesz teljesíthető. Felelősebb tervezéssel biztosítani lehetne az adóigazgatási dolgozók szociális nyugalmát Holecz Gábor szerint is.

Az APEH és a VPOP dolgozóinak nem csak a bevételi tervet kell teljesíteniük, hanem többletfeladatokat is el kell látniuk. Az APEH például tavaly 16 új feladatot kapott, a dolgozók így a korábbinál többet dolgoztak, ám kevesebbet kerestek - mondta az ADOSZT elnöke.

A VPFSZ elnöke hozzáfűzte: vannak olyan adófajták, amelyek bevételére nincs ráhatásuk a dolgozóknak, példaként a regisztrációs adót említette, amelyből az új gépjárművek értékesítésének csökkenése miatt a tervezettnél jóval kevesebb folyt be tavaly.

Az adózásból származó bevételekre az APEH dolgozóinak nincs közvetlen ráhatásuk, bár az ellenőrzés gyakorisága befolyásolja az adófizetési hajlandóságot. Az APEH kényszerintézkedésekből származó bevételének mértéke - ez több mint 800 milliárd forint - azonban már függ a dolgozóktól - mondta Michalkó Péter.

Az újságírók kérdésére Michalkó Péter elmondta: az adóhatóságnál nem rendelik el és nem fizetik ki a túlórákat, pedig a dolgozók a bevallási időszakokban hétvégén is dolgoznak. Egy átlagos adóhivatalnok a szakszervezeti vezető szerint 10-12 órát dolgozik. Úgy vélekedett azonban, hogy "ezt a munkakultúrát nem szabad lerombolni, mert újbóli kiépítése nagyon sokba kerülne". A mozgóbérrendszer becsületes üzlet, s nem növeli a hiányt - mondta.

A demonstráción felállítanak egy vöröskeresztes sátort is azzal a felirattal, hogy "a vérszívók most vért adnak a köznek" - reagált arra a felvetésre, hogy az adóellenőröket senki nem szereti. Lehet minket szeretni vagy nem szeretni, tudni kell azonban, hogy nélkülünk nem lehet megélni - vélekedett.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Rendhagyó szülő-gyermek napot tartottak a Tesco dolgozóinak

A Tesco anyák napja alkalmából áruházi és irodai bejárással várta a kollégák anyukáit, hogy lehetőségük legyen jobban megismerni gyermekeik munkakörülményeit. Teljes cikk

A kormány együttműködési megállapodást írt alá a digitalizáció fejlesztése érdekében

A kormány együttműködési megállapodást kötött a Yettel Magyarországgal és a Cetin Hungary Zrt.-vel a digitalizáció és a távközlés fejlesztése... Teljes cikk

Minden ötödik magyarországi német vállalat leépítést fontolgat idén

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tagvállalatai javulásra számítanak üzleti helyzetük tekintetében, és nem számítanak a... Teljes cikk