Megjelent: 12 éve

Életen át tanul Tornóczky, Sütő, Pély

Az életen át tartó tanulás fontosságára hívta fel aktívan a figyelmet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet az elmúlt pár hónapban, tudományos előadások és kerekasztal-beszélgetések formájában.

A MindenTanulás Program készítői június 24-én közéleti szereplőket hívtak meg egy összejövetelre, hogy az élethosszig tartó tanulással kapcsolatos saját élményeikről és a felnőttképzés jelentőségéről osszák meg véleményüket és tapasztalataikat. A meghívott vendégek mindannyian a média világának szereplői, akik egymástól eltérő életpályát választottak maguk számára. Közös azonban bennük, hogy mindannyian fontosnak tartják a szakmai tudást és az évek folyamán felismerték az életen át tartó tanulásban rejlő lehetőségeket.

A MindenTanulás Program célja, hogy felhívja a figyelmet a szakképzés fontosságára, a "tényleges szakmai tudás ugyanis az egyén érdekei mellett az egész társadalom, az ország javát és fejlődését is szolgálja" - mondta el az eseményen dr. Zachár László, a sorozat szakmai kivitelezését támogató Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSzFI) főigazgató-helyettese. "A média valóban nagyhatalom" - jegyezte meg az NSzFI munkatársa arra utalva, hogy a televízió jelenti a társadalom tájékoztatásának leghatékonyabb eszközét.

A jó ügy érdekében a szervezők közéleti személyeket kértek fel, hogy kifejtsék véleményüket az élethosszig tartó tanulásról. Tornócky Anita a közgazdász diploma megszerzése után számos egyéb végzettséget szerzett magának. A kulturális menedzsment és a politológiai tanulmányok elvégzését követően jelenleg doktori iskolában képzi tovább magát, "a folyamatos fejlődés ugyanis arra ösztönöz, hogy újabb információkhoz jussunk gyorsan változó világunk megismeréséhez" - mondta el Tornócky Anita.

A modellként ismertté vált dr. Sütő Enikő fiatalkori vágya vált valóra a jogi diploma megszerzésével, a több éves ügyvédi praxis után pedig egy modell iskola megnyitásával járul hozzá a fiatalok oktatásához. "Az egészséges gondolkodásra, az információhalmaz megfelelő, szelektív kezelésére szeretném megtanítani a diákjaimat" - osztotta meg céljait újságíró közönségével dr. Sütő Enikő.

A Kodolányi János Főiskolán oktatóként is tevékenykedő zenész, Pély Barna többek között az e-learning tanulási formában fellelhető lehetőségekre és az interneten keresztül terjedő információhalmaz veszélyeire hívta fel a figyelmet, Bálint Antónia pedig saját élményeit, a tanulás iránt tanúsított érdeklődésének folyamatos feléledéséről beszélt.

Hévizi Tamás, a MindenTanulás rendezője a műsorról és annak készítéséről, a csapat öt hónapig tartó munkájáról számolt be, illetve saját terveiről, miszerint pilótaként is szeretné magát kipróbálni a jövőben. A megszólalók sorát Hevér Zoltán, a program sorozatszerkesztője zárta, aki jelenleg is a MindenTanulás Program folytatásán gondolkodik.

Edupress
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter