Megjelent: 10 éve

Elhunyt Lévai Zoltán

2012. szeptember 21-én elhunyt Lévai Zoltán, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Humánpolitikai Főosztályának vezetője, a magyar személyügyi szakma egyik megteremtője.

Lévai Zoltán szakmai élete a magyar közszolgálathoz kötődött, 1990 óta elkötelezetten dolgozott a közigazgatás humánpolitikai fejlesztéséért. A Munkaügyi Minisztérium, a Szociális és Családügyi Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, majd a Szociális és Munkaügyi Minisztérium humánpolitikai vezetőjeként sokrétű feladatai voltak. Részt vett a modern közigazgatási kultúra hazai modelljének kidolgozásában, a munkaerő-forrás hatékony, feladatalapú foglalkoztatását célzó programok kimunkálásában, a minőségértékelési- és tréningrendszerek alakításában. Széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezett, szoros szakmai kapcsolatokat ápolt az angliai társminisztériummal, Kanadában, Japánban, Németországban, és több más európai országban tanulmányozta a közigazgatás humánpolitikáját.

Tapasztalatát, tudását nemcsak a mindennapokban hasznosította, különös figyelmet fordított a közigazgatásban dolgozók következő nemzedékének képzésére, közreműködött a magyarországi egyetemek és főiskolák személyügyi szakképzési rendszerének kiépítésében. Tudományos munkássága révén több mint 10 szakkönyv és 60 szakcikk, tanulmány szerzője vagy társszerzője volt, amelyek ma is a humánpolitikai felsőoktatás részét képezik.

1990-től rendszeresen tartott előadásokat szervezési-vezetési ismeretekről, nevéhez fűződik az integrált személyügyi szakképzések rendszerének kiépítése, illetve e tevékenység irányítása, állami elismertetése, az OKJ-ban történő megjelenítése. 1995-től aktívan kivette részét az oktatásból, többek között tanított a Budapesti Gazdasági Főiskolán, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, a Zsigmond Király Főiskolán, a BKÁÉ Államigazgatási Főiskolai Karán, a Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Főiskolai Karán címzetes docensként, a DOTE Nyíregyházi Főiskolai Karán, majd a Pécsi Tudományegyetemen, a Magyar Közigazgatási Intézet minősített oktatója volt.

Két alkalommal Munkaügyért Díjban, és kiemelkedő munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje elismerésben részesült.

Szakmai hitvallását saját szavaival így fogalmazta meg: "A polgári demokratikus állam szolgáltató típusú közigazgatásának nemcsak a kor kihívásainak megfelelő szervezetekre van szüksége, hanem kreatív gondolkodású, az ismereteit folyamatosan megújító személyi állományra is."

Forrás: www.gyemszi.hu
  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter