kapubanner for mobile
Megjelent: 14 éve

Elkelne egy kis mellékes?

Korábban a négy- vagy hatórás munkákat főként a diákok, a nyugdíjasok és a gyermekükkel otthon lévő anyukák választották. Az egyre kevésbé emelkedő bérek miatt azonban sok teljes munkaidős dolgozó is mellékjövedelem után nézne. A hirdetéseket böngészve érdekes részmunkaidős állásokkal találkozhatunk.

images

A munka törvénykönyve szerint a dolgozónak joga van ahhoz, hogy szabadon munkát vállaljon, ám bizonyos korlátokat szab, ha több munkáltatónál áll alkalmazásban. A munkaerejüket alapvetően a főállásban kell hasznosítaniuk, kiegészítésképp azonban létesíthetnek további munkaviszonyt is.
Amennyiben a már meglévő állása mellé egy újabbat, vagy valamely más munkát vállal - például vállalkozást, megbízást, bedolgozást -, köteles azt a munkáltatójának bejelenteni. Érdemes még a munkaszerződés megkötése előtt megbeszélni vele a terveket, mert a munkaadó akár meg is tilthatja az újabb állás elvállalását. Ennek igen egyszerű oka van: az új vállalkozás vagy tevékenység sértheti a munkáltató jogos gazdasági érdekeit.

Sok a kamu hirdetés

Ha részmunkaidős munkát, mellékfoglalkozást keresünk a hirdetési újságokban és a weboldalakon, akkor rengeteg otthonról végezhető, magas kereseti lehetőséggel kecsegtető ajánlatokkal találjuk szembe magunkat. A távmunka gyűjtőnév alatt hirdetett pénzkereseti lehetőségek általában a"legveszélyesebbek", itt sokszor piramisjátékot takar a munka. Elterjedtek a munkavégzés nélküli pénzkeresést kínáló internetes ajánlatok is, ezek gyakran 120-150 ezres havi jövedelemmel kecsegtetnek.

A "válaszborítékért tájékoztatjuk" típusúaknál bizonyos összeget kell elküldeni, átutalni a munkacsomag megszerzéséhez. Ezután minden esetben az a válasz érkezik: mi is tegyünk ugyanígy, és a jelentkezőktől befolyó összeg a miénk lesz.

A távmunka valójában a munkavégzésnek csak a módja, nem pedig maga a munka - hívja fel a figyelmet a Telework Budapest Konzorcium. Csak az olyan hirdetés kínál valódi munkát, amelyben "otthon dolgozó könyvelőt" vagy épp "távmunkában dolgozó informatikust" keresnek - tehát a szövegben mindig szerepelnie kell a foglalkozásnak, a szakképzettségnek.

Pénzügyi tanácsadó vagy gyorskölcsönügynök

Középfokú végzettség is elég a pénzügyi termékeket értékesítő ügynöki munkához - amelyet lehet akár mellékállásban is végezni, hiszen jövedelmet csak a megkötött szerződések után fizetnek.

Ugyanez a helyzet szinte minden ügynöki munkával, az apróhirdetések között kábeltévé-, gyorskölcsön-, biztosítási ügynököket, hitel- és befektetési tanácsadókat találhatunk igen nagy számban. Ezek egyik változata az a fajta telemarketing, melynek során a telefonkönyvből kiválasztott embereknek utazási vagy épp egészségmegőrző termékeket kell eladni, bemutatóra invitálni őket.

"Házról házra" jár a kérdezőbiztos is, bár neki nem kell eladnia semmit, csak a lakosság véleményét kell megkérdeznie egyes témákról. A villanyóra-leolvasónak pedig például akkor kell dolgozni, amikor az ügyfelek otthon vannak - például hétvégén -, ezért akár még főállás mellett is végezhető mellékfoglalkozást jelenthet

Irodai munkák: titkárnő és könyvelő

A részmunkaidős titkárnői vagy könyvelői állásokra általában nyugdíjasokat, gyesen, gyeden lévőket keresnek. Ez a fajta munkavégzés azonban nem minden esetben jelenti azt, hogy a hét minden napján 4-4 órát tölt munkával valaki. Főként a könyvelőket, adótanácsadókat kereső cégekre jellemző, hogy a negyedéves vagy éves adóbevallás idején éjszakába nyúlóan, sőt néha még hétvégén is dolgozniuk kell a szakembereknek, ám "nyugisabb" időszakokban hetekig a munkahely környékére sem kell menniük. Ők azonban legtöbbször nem alkalmazottként, hanem alvállalkozóként állnak kapcsolatban a cégekkel.

Az adminisztrátor, asszisztens vagy titkár már más tészta: egy kisebb vállalkozás ügyeit általában napi néhány órában el tudja látni, és néha akár késő délután is dolgozhat. A nyelvtudás, számítógép-ismeret és a gyakorlat nagyon fontos az ilyen állásoknál, ám a titkárságvezető szakképzettségtől a legtöbb helyen eltekintenek.

Otthonról végezhető: jogász és informatikus

A vállalati jogász szintén olyan feladatot lát el, amely nem kíván meg állandó jelenlétet, általában teljesítménybérezés jár érte, és nem számít munkaviszonynak, csak eseti megbízási szerződéseket kötnek a felek.

Az informatikusok - rendszergazda, szoftverfejlesztő - szintén dolgozhatnak részmunkaidőben, például mellékállásban saját vállalkozást hozhatnak létre. Nemcsak annak van erre lehetősége, akinek informatikus a diplomája, a szakképzettsége. A papír nem számít, ám kiemelkedő szaktudás nélkül nem szabad belevágni.

A mellékes fizikai munka is lehet

A szakmával nem rendelkezőket - például azokat, akik gimnáziumi érettségit szereztek, és nem tanultak tovább - a hipermarketek polcfeltöltésre alkalmazzák szívesen, emellett a gyorséttermekben is találhatnak munkát. Az órabér nem túl magas, ám a legtöbb munkahelyen az alkalmazottak maguk határozhatják meg, mikor és mennyit dolgoznának.

Kiegészítő munkaként bébiszitterkedést, takarítást keresnek a legtöbben, de találkozhatunk olyan egészségügyi dolgozók hirdetéseivel is a lapokban, akik idős emberek otthoni ápolását vállalják. A gépelés és a szövegszerkesztés régebben slágermásodállás volt, mára azonban már egyre inkább kimegy a divatból, egyre kevesebb ilyen munkakeresést láthatunk.

A varrónőknél hatalmas előnyt jelent, ha önállóan képesek dolgozni, hiszen akkor otthonra is vállalhatnak ruhakészítést, vagy épp egyes munkáikat "haza tudják vinni". Karbantartót és sofőrt viszont inkább alkalmi munkákra keresnek: a bérezésre a munkaórák alapján számíthatunk.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Vakáció vagy infláció? Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők... Teljes cikk

Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk