Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 1 éve

Fele annyit keresnek a nők, mint a férfiak a brit légitársaságnál

Hatalmasra nyílt a bérolló az EasyJet-nél: a brit fapados légitársaságnál 51 százalékkal magasabb a férfiak bére, mint a nőké - írja a Világgazdaság.

Ez az eddig mért legnagyobb különbség azon vállalatok körében, amelyek jelentették a szakhatóságnak a béradatokat - írja a lap.

A vezérigazgató ezt azzal magyarázza, hogy a pilóták torzítják a statisztikát a 92,4 ezer fontos (33 millió forintos) éves átlagfizetésükkel. A menedzsmentben az átlag 54 ezer font, míg a kiszolgáló személyzetnél 24 ezer fontos az éves bérátlag - írják.

A cég dolgozói állományának egy negyede pilótákból áll, így hatásuk meglehetősen nagy a bértömeg alakulására. A bérkülönbség enyhítésére 49 női segédpilótát képeznek ki.

A légitársaság élén hét éve egy női vezető áll, az ő fizetése nem publikus, de a Bloomberg információi szerint hamarosan távozik a cég éléről, mert kedvezőbb ajánlatot kapott a a brit ITV médiatársaságtól.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
100 új munkahelyet teremt a Samvardhana Motherson Group

Száz új munkahelyet teremt az indiai tulajdonú Samvardhana Motherson Group (SMG) autóipari beszállító cégcsoport új, ötmilliárd forintos... Teljes cikk

Az Alitalia közel 300 járatát törölte sztrájk miatt

Az Alitalia olasz légitársaság közel 300 járatát törölte kedden a pilóták és a légiutaskísérők sztrájkja miatt. Az olasz légi dolgozók... Teljes cikk

Continental Automotive Hungary Kft. nyerte Az Év Gyára versenyt

A megmérettetést negyedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media - írta az autoszektor.hu. Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár