Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Fele annyit keresnek a nők, mint a férfiak a brit légitársaságnál

Hatalmasra nyílt a bérolló az EasyJet-nél: a brit fapados légitársaságnál 51 százalékkal magasabb a férfiak bére, mint a nőké - írja a Világgazdaság.

Ez az eddig mért legnagyobb különbség azon vállalatok körében, amelyek jelentették a szakhatóságnak a béradatokat - írja a lap.

A vezérigazgató ezt azzal magyarázza, hogy a pilóták torzítják a statisztikát a 92,4 ezer fontos (33 millió forintos) éves átlagfizetésükkel. A menedzsmentben az átlag 54 ezer font, míg a kiszolgáló személyzetnél 24 ezer fontos az éves bérátlag - írják.

A cég dolgozói állományának egy negyede pilótákból áll, így hatásuk meglehetősen nagy a bértömeg alakulására. A bérkülönbség enyhítésére 49 női segédpilótát képeznek ki.

A légitársaság élén hét éve egy női vezető áll, az ő fizetése nem publikus, de a Bloomberg információi szerint hamarosan távozik a cég éléről, mert kedvezőbb ajánlatot kapott a a brit ITV médiatársaságtól.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökkent a létszámhiány a BKV-nál

A béremelés, és a sikeres toborzási kampány miatt csökkent a munkaerőhiány a BKV-nál - írja szerdai számában a Világgazdaság. Teljes cikk

150 új munkahely jön létre Zalaegerszegen

A Zalaco Zrt. csomagolt, fagyasztott pékárut és cukrásztermékeket előállító új zalaegerszegi üzeme 150 új munkahelyet teremt - írja az MTI. Teljes cikk

240 új munkahely jön létre Dorogon

Felavatták a francia GMD járműalkatrészeket gyártó alumíniumöntödéjét Dorogon. Az új üzem, a legkorszerűbb technikákat alkalmazva, 240... Teljes cikk