Megjelent: 13 éve

Felfüggesztették a Lépj egyet előre kifizetéseit

A Lépj egyet előre programban a pénzügyi elszámolásokat ebben az évben legkésőbb november 10-ig tudjuk fogadni, mivel a decemberi időszakban a kifizetéseket átmenetileg szüneteltetnünk kell - olvasható a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal honlapján.

Kéri Gabriella, a projekt vezetője azzal indokolta a felfüggesztést, hogy csak meghatározott elszámolási időszakokban tudják a számlákat befogadni. Hozzátette: az eddigi három havonkénti elszámolás így is két hónapra csökken. Szerinte elegendő forrás áll rendelkezésre, ezért január elejétől fogadják a még be nem nyújtott számlákat is.

Az alacsony végzettségű felnőttek továbbképzését finanszírozó Lépj egyet előre program tavaly februárban indult. A csaknem ötmilliárd forintos keretet hetvenöt százalékban az Európai Unió, huszonöt százalékban a magyar állam állta.

A program vissza nem térítendő támogatásokból finanszírozott tanfolyamai december végére befejeződnek, így az év végére eléri a 15500 főt a végzett hallgatók száma - mondta Kéri Gabriella. - Rövidesen indul a Lépj egyet előre második üteme, amely 10 milliárd 665 millió forintos keretéből további 22 ezer ember foglalkoztathatóságán javíthat. A programban pozitív változás lesz, hogy a legfeljebb alapfokú végzettséggel rendelkezők 150 teljesített óránként egyhavi minimálbérnek megfelelő támogatást is kapnak, ha részt vesznek a képzéseken.

magyarhirlap.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter