kapubanner for mobile
Megjelent: 4 hete

Felmérés: ezzel elégedetlenek az LMBTQ-dolgozók a munkahelyükön

Többek között több képzésre és oktatásra vágynak az LMBTQ-munkavállalók.

Bár a transzneműek jogai és a befogadás bizonyos szempontból javultak az elmúlt évben, a munkavállalók szerint még többet kell tenni, derül ki a Monster felméréséből – írja a HR News.

A cég júniusi felmérése szerint egyes munkahelyi változások elősegíthetnék a transzneműek befogadását, mint például a befogadóbb egészségügyi ellátás, több képzés a cisznemű munkavállalók számára, valamint több munkavállalói erőforrás-csoport a transz- és LMBTQ+ munkavállalók számára.

A felmérésben a munkavállalók 19%-a vallotta magát transzneműnek vagy nemi szempontból nem konformnak, és közülük 59% mondta azt, hogy érezte már, hogy diszkriminálták vagy másként kezelték a munkahelyén.

Ugyanakkor az összes munkavállaló közül 10-ből több mint 7 mondta azt, hogy az elmúlt évben nem részesült semmilyen képzésben vagy oktatásban a transzneműek tudatosságával és a munkahelyi befogadással kapcsolatban. Emellett 10-ből közel 8 munkavállaló azt mondta, hogy nincs LMBTQ+ munkavállalói erőforráscsoport vagy azzal egyenértékű támogató csoport a munkahelyén, vagy nem tud róla.

Összességében azonban "a transznemű vagy nemi identitással nem rendelkező munkavállalók és a ciszgender munkavállalók között egyértelmű a különbség, amikor a munkahelyen belüli olyan területek azonosításáról van szó, amelyeken a transzneműek jogait és befogadását illetően van még mit javítani" - írta a Monster.

Például, míg a transz és nemi szempontból nem konform munkavállalók 68%-a szerint több intézkedést kellene bevezetni a transz munkavállalók támogatására, addig a ciszgender munkavállalóknak csak 17%-a értett ezzel egyet. Másrészt a ciszgender munkavállalók 57%-a szerint nincs mit javítani, amit a transz és nemi szempontból nem konform munkavállalóknak csak 10%-a jelölt meg.

Hasonlóképpen, a transz és nemi szempontból nem konform munkavállalók túlnyomó többsége támogatta az olyan gyakorlatokat, mint a befogadóbb egészségügyi ellátás, több képzés és oktatás a ciszgender munkavállalók számára, valamint több erőforrás és támogató csoport a transz és LMBTQ+ munkavállalók számára. Mindezen területeken a ciszgender munkavállalók kevesebb mint negyede értett egyet.

Ezen túlmenően a transz és nemi szempontból nem konform munkavállalók mintegy kétötöde támogatott bizonyos, kifejezetten a transz munkavállalókra vonatkozó fejlesztéseket, többek között több előléptetést és több továbbképzési lehetőséget. A ciszgender munkavállalók kevesebb mint 10%-a értett egyet.

Az LMBTQ+ támogatás hiánya elüldözheti a tehetségeket, többek között az LMBTQ+ munkavállalók mintegy harmadát és a transz munkavállalók 50%-át - derül ki az Indeed jelentéséből. A queer munkavállalók körülbelül egyharmada azt is elmondta, hogy vonakodik olyan államokban munkát vállalni, ahol az LMBTQ+ emberek jogi védelme korlátozott vagy csökken.

 

HR News

 

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megújították a magyar-svájci kettős adóztatás elkerüléséről szóló dokumentumot

A magyar-svájci gazdasági kapcsolatok további erősítése kiemelt fontosságú mindkét fél számára - hangsúlyozta Izer Norbert, a... Teljes cikk

Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai... Teljes cikk

A rossz testtartás a munkahelyi termelékenységre is hatással lehet

A felmérésben megkérdezettek 39%-a végzi íróasztal mellett a munkáját, amikor távolról dolgozik. Teljes cikk