Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 hete

Fogyatékkal elő munkatársakkal is lehet egy cég sikeres

A Hegyvidéki Ízlelőben a cél az, hogy a fogyatékkal élő dolgozóknak teljes életet biztosítsanak és - életükben talán először - hasznosnak érezzék magukat - írja a Magyar Nemzet.

A családbarát étteremben dolgozó fogyatékos emberek fájdalmat nem ismerve, minden egyes nap azért küzdenek, hogy dolgozhassanak, és végre ők szolgálják ki az ép embereket.

A Hegyvidéki Ízlelő egy hónappal ezelőtt nyitott Budapesten a XII. kerületi polgármesteri hivatal épületében, a Szekszárdon több mint tíz éve sikeres működő Ízlelő étterem mintájára. A Kék Madár Alapítvány által üzemeltetett éttermek - a vezetőségen kívül - kizárólag megváltozott munkaképességű és fogyatékos embereket foglalkoztatnak - írja a Magyar Nemzet.

A családbarát étteremben összesen tizenöt megváltozott munkaképességű kolléga dolgozik. Néhányuk dolgozott már a vendéglátásban, és van, aki korábban szállodai recepciósként próbált boldogulni. Az előző munkahelyeken azonban sok sérülést szereztek, így a féléves vendéglátósképzés mellett a lelki sebeket is orvosolni kellett, mielőtt munkába álltak volna.

A séf korábban a Semmelweis Egyetem konyháját igazgatta, ahol a kollégák húsz százaléka volt megváltozott munkaképességű, és naponta háromezer adag ételt készítettek.

Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter