Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Gyakornoki program fiatal munkanélkülieknek, ezt tenné a KTI

Gyakornoki programot indítana a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) azoknak a frissen végzett fiataloknak, akik nem találnak állást - mondta Szili Katalin, a párt elnöke.

images

Szili Katalin hangsúlyozta, bár Vas megyében az országos átlagnál több munkalehetőség van, jelentős probléma, hogy fiatalok külföldre, elsősorban Ausztriába mennek dolgozni.

A párt programja szerint azok a fiatalok, akik - függetlenül attól, milyen típusú iskolába jártak - a végzést követő három hónapon belül, önhibájukon kívül, nem kapnak munkát, egy állam által támogatott egyéves gyakornoki programon vehetnének részt.

Az őket foglalkoztató vállalkozások 50 százalékos bértámogatást kapnának - tette hozzá Szili Katalin, megjegyezve, hogy a fiatalok a közszférában is teljesíthetnék a gyakornoki programot.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter