kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Hogyan használjuk a kulcsszavakat az önéletrajzunk testreszabásához?

Mindannyian naponta keresünk dolgokat a Google-ban, amelyhez bizonyos kulcsszavakat használunk. Ezért is vált a keresőoptimalizálás az utóbbi időben az egyik leghatékonyabb digitális marketing eszközzé.

mezőkövesd állás seo-

A SEO-t azonban manapság már nem csupán a hirdetésekben alkalmazzák, hanem a használata elterjedt a különböző állásportálokon, például a mezokovesdallas.hu weboldalon, létrehozott profilokban és az álláshirdetésekre beküldött önéletrajzokban is.

De még mindig akadnak olyan pályázók, akik nincsenek tisztában a kulcsszavak alkalmazásának jelentőségével, így az önéletrajzok 70 százaléka soha nem jut el a munkáltató asztaláig. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy hogyan használjuk a kulcsszavakat az önéletrajzunk személyre szabásához.

Kulcsszavak elhelyezése

Első lépésként keressük elő a megcélozni kívánt álláshirdetés leírását, és olvassuk el alaposan! Majd másoljuk ki ezt a szöveget, és illesszük be egy szófelhő-generátorba! Ez a webhely elemzi majd, és kiválasztja a legrelevánsabb illetve legfontosabb kulcsszavakat. Ezek közül azonban nincsen szükség mindegyikre. Ki kell választanunk a négy legfontosabbat, és ezeket kell beépítenünk a profilunkba valamint az önéletrajzunkba.

Emellett jó ötlet lehet még a kiszemelt cég jelenlegi alkalmazottainak LinkedIn-profiljain is kutakodni. Nézzük meg, hogyan mutatják be a hasonló pozícióban lévő munkavállalók a készségeiket és felelősségeiket.

Arra viszont feltétlenül ügyeljünk, hogy ne nyomjuk tele CV-nket és a profilunkat ezekkel a szófordulatokkal. Bőven elég azokra a pontokra elhelyezni őket, ahová az olvasás közben a toborzók tekintete legelőször vetül, és amit az ATS szoftverek leginkább figyelnek. Ez általában a címsor, illetve az önéletrajz törzsének felső és középső része.

Hogy egy példával is illusztráljuk a dolgot

Tegyük fel, hogy építészek vagyunk, akik vezető pozícióra jelentkeznek egy nagy cégnél. Az önéletrajzunk összefoglalójába pedig az alábbi mondatot írjuk: „Részletorientált és képzett vezetőépítész, aki kiválóan teljesít építészeti tervek kidolgozásában, 3D modellek készítésében, valamint építészeti kutatások és elemzések elvégzésében.”

A részletorientált, a képzett, a vezetőépítész, az építészeti tervek, a 3D modellek, a kutatás és az elemzés mind olyan kifejezések, amelyek biztosan szerepelnek a toborzók által korábban meghatározott kulcsszavak között.

Ha vagyunk biztos abban, hogy az önéletrajzunkban szereplő kulcsszavak relevánsak-e

Ennek a kiderítésére az egyik legjobb módszer kiválasztani még négy-öt olyan álláshirdetést, amely hasonló ahhoz, amelyre szeretnénk jelentkezni, és ezekben is határozzuk meg a gyakran használt kulcsszavakat. Ha a listában szereplő kulcsszavak többsége egyezik azokkal, amelyeket mi is alkalmaztunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ezek a kifejezések relevánsak.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Potápi Árpád János: a vállalkozói mentorprogram gazdaságerősítő és közösségépítő

A Felvidéki Mentorprogram feladata, hogy fejlessze a vállalkozók kapcsolati és tapasztalati tőkéjét. Teljes cikk

Felmérés: a termékenységi kezelés és a családtervezés fontosabb pénzügyi cél a férfiaknak, mint a nőknek

A 25-34 évesek körében az Egyesült Államokban a férfiak 84%-a tervezi anyagilag a családalapítást. Teljes cikk

Feladja a leckét a vállalatoknak a CSRD

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről... Teljes cikk