Megjelent: 7 éve

Hogyan villants állásinterjún? - formabontó fogások

Miként lehet bebizonyítani egy álláskeresőnek, hogy alkalmas a munkára és szeretne a cégnél dolgozni? Néhány egyedi eszközt gyűjtöttünk össze. Van bennük némi kockázat, de az alábbi pályázóknak bejöttek.

„Tájékozódj alaposan a cégről az állásinterjú előtt!” – biztatják cselekvésre számtalan alkalommal az álláskeresőket a karrierépítés kapcsán. Csakhogy a tapasztalatok szerint a legtöbb álláskereső egyszerűen elengedi a tanácsot a füle mellett – jobb esetben felületesen átfutja a cég honlapját 1-2 információ morzsáért.

Egy távközlési cég egyik menedzseri pozícióját megcélzó pályázója másként gondolta és tényleges tartalommal töltötte fel a közismert tanácsot. Ügyfélként bemutatkozva felkereste a cég több márkaboltját és ügyfélszolgálatát telefonon – személyesen egyaránt. Eközben élénken érdeklődött, rengeteget kérdezett. Szinte próbavásárlói alapossággal térképezte fel a cég adott területének működését és tapasztalatait utólag jegyzetben is összegezte magának. Így aztán valóban érdemben tudott hozzászólni az állásinterjú „Mit tud a cégről?” részéhez. El is nyerte az állást.

Látványos diashow, miért vagyok alkalmas a munkára

„Győzzük meg a céget arról, hogy tényleg épp ránk van szüksége és beleillünk a csapatba!”- ezt a karrierépítési tanácsot is gyakran hallhatják az álláskeresők a legkülönfélébb fórumokon. Csakhogy a tipp gyakorlatba ültetésekor a többség már kőkemény betonfalakba ütközik. Egy, a kreatív iparból a pénzügyi szektorba „átnyergelni készülő” fiatalember viszont nagyon gyakorlatiasan vette ezt az akadályt. Készített magáról egy rövid, bemutatkozó slide show-t és pendrive-on magával vitte az állásinterjúra. Ott lehetőséget kért az interjúztatótól, hogy bemutathassa. Az anyagban mindössze 7-8 villanásban foglalta össze a korábbi munkáltatónál szerzett szakmai tapasztalatait – arra viszont gondosan ügyelt, hogy a villámprezentáció színösszeállításában és megjelenésében már a leendő munkahely imázsához és logójához igazodjon. Végül sikerrel járt.

Folyamatos kapcsolat a 6 hónapos kiválasztás alatt

Állásinterjúra készülve arra is rengetegen biztatják a pályázókat, hogy adják a tanújelét valamilyen formában annak, mennyire motiváltak a megpályázott állás elnyerésében. Az egyik üzleti szolgáltató központ menedzseri pozíciójára jelentkező hölgy viszont a hangzatos szólamokon túl konkrét lépéseket is tett az ügy érdekében. Habár a kiválasztási folyamat és a legalkalmasabb jelölt megtalálása legalább 6 hónapig tartott, a pályázó ez idő alatt körülbelül 6 hetente írt leendő főnökének. Az egyik alkalommal sem tolakodó, nem számon kérő, de udvarias hangvételű emailekben érdeklődött a folyamat állásáról és biztosította a címzettet arról, hogy továbbra is komolyan érdeklődik a megpályázott pozíció iránt. Ilyen módon folyamatosan a cég látókörében tudta tartani magát. Fáradozásait végül siker koronázta. Megkapta az állást.

Saját fejlesztésű program bemutatása

A produktumok formájában nyilvánvalóvá tett tudás is növelheti annak esélyét, hogy a pályázó előbb-utóbb megkapja a kiszemelt pozíciót – vagy legalábbis bevésse a nevét az interjúztatók memóriájába. Egy pályakezdő, fejlesztői pozícióra jelentkező informatikus fiatalember például már az épp esedékes állásinterjúja előtt átküldött egy saját fejlesztésű játékprogramot a személyzeti tanácsadó cég részére, amelyet pozitívan is értékeltek. Habár a fiatalember az állásinterjú további szakaszaiban pár szakmai hiányosság miatt „elvérzett”, a kreativitással és a saját programmal mindenképpen pluszpontot gyűjtött az interjúztatóknál. Így aztán a következő alkalommal egy kis szakmai hézagpótlást követően már lényegesen jobb esélyekkel indulhat, ha továbbra is ilyen proaktív marad a hozzáállása.

Prezentáld szakmai elképzeléseidet

Mindemellett nem csak az „én-reprezentáció”, hanem a leendő pozícióhoz tartozó, tényleges szakmai prezentáció is előnyösen alakíthatja az állásinterjú menetét a kiválasztás már későbbi fordulóiban. Marketinges pozíciókra pályázóknál időnként előfordul, hogy az állásinterjúra már kidolgozott szakmai elképzelésekkel érkeznek meg. Persze ez kétélű műfaj. Csak a munkakör és a cég alapos ismerete esetén lehet hatásos. És akadnak vezetők, akik kifejezetten rossz néven veszik, hogy a pályázó meg akarja váltani a céget.

Takács Gabriella
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter