Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Húsz autóipari innovációs központ létesülhet

Magyarországon a legnagyobb járműgyártó vállalatok és beszállítóik többsége jelen van, a kormány célja, hogy 2018-ig 20 autóipari innovációs központ legyen az országban - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Idén második alkalommal rendezik meg az Automotive Hungary járműipari szakkiállítást Budapesten. A kiállításon olyan cégek vesznek részt, mint az Audi Motor Hungaria Kft., a Magyar Suzuki Zrt., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., az Opel Magyarország Kft. és számos beszállítói, valamint kutató-fejlesztő cég, járműipari informatikai vállalat.

Varga Mihály szerint fontos találkozópontja lehet a kiállítás a magyar autóipari szereplőknek. Magyarország kiemelt érdeke, hogy a járműgyártás megőrizze az elmúlt évek lendületét, a piacon 726 vállalat működik, amelyek közvetlenül 120 ezer munkalehetőséget biztosítanak és az autóipar adta a 2013-as bruttó hazai termék (GDP) 10 százalékát, az export 18 százalékát.

A miniszter szerint a piac kihívásaira az ágazat új termékekkel és technológiai fejlesztésekkel válaszol, Magyarország mostanra az európai gépjárműgyártás egyik központjává vált. A piaci kilátások kedvezőek, világszinten nő az autók iránti kereslet és segíteni fog a folyamatban levő uniós szabadkereskedelmi tárgyalások sikeres lezárása is.

Varga Mihály szerint a korszerű szakképzés nélkülözhetetlen, ezért olyan szakképzést akarnak, amely alkalmazkodik a vállalatok igényeihez. A kormány a duális képzési rendszer kiterjesztése mellett döntött, már 7 ezer vállalathoz mehetnek gyakorlati képzésre a tanulók. Magyarország részt kíván venni a hibrid és elektromos autók elterjedésében is, ezt a célt szolgálja a Jedlik Ányos terv.

Az Automotive Hungary kiállításon a programok az iparág egészét lefedő 3 kiemelt témakörre épülnek, ezek az üzlet, a tudomány és a karrier. Szakmai konferenciák, előadások, iparági kiállítók és szakosított állásbörze várja a látogatókat.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter