Megjelent: 10 éve

Innovációs díjakat osztottak ki a Henkelnél

Minden egy ötlettel kezdődik. Egy hirtelen támadt gondolattal. Egy ismert probléma megoldásával. De mindez nem elég. Azoknak, akik a Fritz Henkel Innovációs Díjra pályáznak, a gyakorlatban is meg kell valósítaniuk az ötletüket, és be kell bizonyítaniuk, hogy az a piacon is életképes.

Ezek azok a feltételek, amelyeket figyelembe véve a Henkel kiosztja az áhított díjat a három győztes csapatnak, amelyek a legjobb termék-innovációt mutatják fel.

A Fritz Henkel Innovációs Díj a legmagasabb szintű kitüntetés a vállalaton belül. Nevét a vállalat alapítójáról kapta, aki a maga idejében úttörő tevékenységet végzett, és sok kiemelkedő ötlet és fejlesztés fűződik nevéhez. Fritz Henkel találta fel a huszadik század elején az első "önműködő" mosóport, amivel forradalmasította az addig fárasztó és időigényes mosást.

A vállalat alapítójának innovatív szelleme máig is ösztönzést jelent és példaként szolgál a Henkel munkatársainak.A díjakat Simone Bagel-Trah, a vállalat felügyelő-bizottságának és tulajdonosi bizottságának elnöke, adta át a nyertes csapatoknak. Beszédében hangsúlyozta az előremutató fejlesztések fontosságát.

"Az ötletes innovációk, amelyek a piacon is sikeresek, életbevágóak a vállalat működéséhez" - mondta Simone. Kiemelte, hogy a Henkel dúskál a jó ötletekben, amit a Fritz Henkel Díjra érkező pályázatok nagy száma is bizonyít. A Fritz Henkel Díjat 1982 óta évente ítélik oda minden üzletágból egy csapatnak, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt egy sikeres termék-innováció kifejlesztésében.

A 2009-es év nyertes projektjei a következők:

Purex Complete 3-in-1 Laundry Sheet
Ez az innovatív megoldás a mosószerek terén villámgyorsan meghódította az amerikai piacokat. A Purex három az egyben mosólap mosószert, öblítőt és speciális összetevőt tartalmaz, amely megakadályozza a ruhák elektrosztatikus feltöltődését a szárítási folyamán.

Essential Color és Essensity
A tartós hajfestésben áttörést jelent ez a két természetes eredetű összetevőket tartalmazó termékcsalád, melyeknek használatával a hajnak hosszantartó intenzív hajszín, árnyalattól függő ősztakarás és optimális ápolás adható ammónia nélkül.

Technomelt Supra és Coolmelt
Az új, forradalmi termékcsoporttal, amely tovább javítja a csomagolási ragasztók a minőségét, a Henkel segíthet ipari vevőinek a hatékonyabb működésben, a költségek csökkentésében és a környezet védelmében. A Coolmelt alkalmazásával a felhasznált ragasztók mennyisége akár 20 százalékkal is mérsékelhető az energia megtakarítás mellett, míg a Technomelt Supra-val akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető.

A díjátadó ünnepség napja nemcsak a győztes csapatok számára különleges esemény, hanem a Henkel többi munkatársa számára is, mivel világszerte ezen a napon ünneplik az Innováció napját, amely arra bíztatja a vállalat alkalmazottait, hogy folyamatosan új ötleteken és fejlesztési javaslatokon gondolkodjanak. Innováció nélkül nincs fejlődés: itt azt jelenti, hogy a Henkel forgalmának egyharmadát olyan termékek adják, amelyek három évnél fiatalabbak.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter