Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Javították a Nógrád megyében élők munkaképességét

Lezárult a Nógrád megyei lakosok munkaképességének javításáért indított program; ennek keretében közel 13 ezer ember vett részt szűrővizsgálatokon, de foglalkoztak a stresszkezeléssel vagy az öngyilkosság megelőzésével is - a programról a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben.

Az ügynökség egy héttagú konzorcium vezetőjeként 537 millió forint támogatást nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázatán.

A konzorcium tagja volt Nógrád megye három kórháza is. A salgótarjáni Szent Lázár Kórház a szív- és érrendszeri és a daganatos megbetegedések korai felismerését, a mentális fejlesztést, és a betegséggel való megküzdést célzó programokat helyezte előtérbe. Szakmai programjaik közül a komplex szűrővizsgálatokra volt a legnagyobb igény.

Mivel Nógrád megyében kiemelkedően magas az öngyilkosságok száma, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház ennek megelőzésével, a pszichiátriai kórállapotok korai azonosításával is foglalkozott a keringési betegségekre irányuló szűrések mellett.

A pásztói Margit Kórház az egészséges életmódot, a testmozgást helyezte előtérbe. A kórházak a lakosság körében, munkahelyeken és iskolákban is tartottak előadásokat és végeztek szűréseket, egészség- és sportnapot is szerveztek a programok között.

A Várunk Alapítvány, a Biztosabb Jövőért Kistérségi Közhasznú Egyesület és a Háztartások Foglalkoztathatóságáért Alapítvány vett még részt a programban. A szervezetek egyebek között hátrányos helyzetűeket, szegregátumokban élőket képeztek mentorok és szociális munkások segítségével, a testmozgást ösztönző sportrendezvényeket, a közösségi összetartozást erősítő családi napokat szerveztek.

A fejlesztési ügynökség dolgozta ki azt az integrált, a megye speciális igényeihez alakított egészségügyi adatbázist, amelyben az elvégzett szűrések, mérések, tanácsadások adatait rögzítették.

Az Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk