Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Jó üzlet a munkanélküliek támogatása

A brit kormány olyan támogatási programot dolgozott ki, amelynek célja azoknak a visszaterelése a munkaerőpiacra, akik hozzászoktak ahhoz, hogy szociális juttatásokból éljenek, az önkéntes szervezetek azonban gyakran elesnek a támogatásoktól a vállalatokkal folytatott versenyben.

Mint arról a Financial Times csütörtöki számában beszámol, a kormány minden eddiginél több támogatást ad annak, akinek sikerül a korábban segélyekből élőket visszavezetni a munka világába. A program júniusi bevezetése óta azonban az ebben a feladatban kulcsszerepet betöltő önkéntes szervezetek jelentős támogatástól estek el, mert a projektbe immár a magánszektor is bekapcsolódott.

A skóciai Wise Group, amely munkanélkülieket segít az álláskeresésben, és bevétele erősen függ az állami támogatásoktól, évi 33 millió fontos forgalmából csaknem 20 millió fontot elveszített, továbbá ügyfeleinek harmada is elpártolt tőle, miután két újonnan megjelent magánvállalat egyre nagyobb befolyást szerez a piacon.

"A kormány folyton a nagy társadalomról beszél, de ahogy a dolgok állnak, inkább nagy üzletről van szó" - vélte Bob Wylie, a szervezet szóvivője.

A kormány programjának célja a munkanélküliség hosszú távú csökkentése, így egymillió embert segítenek két éven keresztül. A program hétéves időszaka alatt 3-5 milliárd fonttal támogatják az elhelyezkedést segítő szervezeteket és vállalatokat.

A brit statisztikai hivatal a múlt héten bejelentette: júliusban az előző hónaphoz képest 38 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma Nagy-Britanniában, így már 2,49 millió embernek nincs munkája a szigetországban, ami 2010 februárja óta a legmagasabb érték.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Túl jól sikerült a kurzarbeit Németországban

Jelenleg 5,6 millió német munkavállaló dolgozik részmunkaidőben, vagyis a járulékot fizető népesség 17 százaléka. A német gazdaság... Teljes cikk

Jövő nyárig otthonról dolgoznak a Facebook munkatársai, bónuszt is kapnak

A Google-höz hasonlóan a Facebook is úgy döntött, hosszabb távon elrendeli a távmunkát az irodáiban. Teljes cikk

Európában Romániában bocsátották el a legtöbb szállodai alkalmazottat a járvány miatt

A romániai szállodaiparban dolgozók 29 százaléka vesztette el munkáját. Teljes cikk