Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Jó üzlet a munkanélküliek támogatása

A brit kormány olyan támogatási programot dolgozott ki, amelynek célja azoknak a visszaterelése a munkaerőpiacra, akik hozzászoktak ahhoz, hogy szociális juttatásokból éljenek, az önkéntes szervezetek azonban gyakran elesnek a támogatásoktól a vállalatokkal folytatott versenyben.

Mint arról a Financial Times csütörtöki számában beszámol, a kormány minden eddiginél több támogatást ad annak, akinek sikerül a korábban segélyekből élőket visszavezetni a munka világába. A program júniusi bevezetése óta azonban az ebben a feladatban kulcsszerepet betöltő önkéntes szervezetek jelentős támogatástól estek el, mert a projektbe immár a magánszektor is bekapcsolódott.

A skóciai Wise Group, amely munkanélkülieket segít az álláskeresésben, és bevétele erősen függ az állami támogatásoktól, évi 33 millió fontos forgalmából csaknem 20 millió fontot elveszített, továbbá ügyfeleinek harmada is elpártolt tőle, miután két újonnan megjelent magánvállalat egyre nagyobb befolyást szerez a piacon.

"A kormány folyton a nagy társadalomról beszél, de ahogy a dolgok állnak, inkább nagy üzletről van szó" - vélte Bob Wylie, a szervezet szóvivője.

A kormány programjának célja a munkanélküliség hosszú távú csökkentése, így egymillió embert segítenek két éven keresztül. A program hétéves időszaka alatt 3-5 milliárd fonttal támogatják az elhelyezkedést segítő szervezeteket és vállalatokat.

A brit statisztikai hivatal a múlt héten bejelentette: júliusban az előző hónaphoz képest 38 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma Nagy-Britanniában, így már 2,49 millió embernek nincs munkája a szigetországban, ami 2010 februárja óta a legmagasabb érték.
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter