Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

KDNP: nem támogatnák a sztrájktörvény szigorítását

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a sztrájktörvény módosításának gondolata nyilvánvalóan aktuálpolitikai célokat szolgál, a párt nemmel szavazna a javaslatra - nyilatkozta a KDNP szóvivője szerdán, arra a sajtóhírre reagálva, hogy a munkaügyi tárca a sztrájktörvény módosítását fontolgatja.

- Az, hogy a kormányban felmerült a sztrájktörvény módosítása, nyilvánvaló aktuálpolitikai célokat szolgál - mondta a párt szóvivője az MTI-nek, majd hozzátette: a kormány adminisztratív módon akarja megakadályozni, hogy a munkások élhessenek jogaikkal.
Halász Zsuzsa úgy vélte: addig, amíg az elmúlt években a munkások nem akartak élni jogaikkal, nem is volt semmi probléma, amint azonban ezzel a joggal élni próbálnak, "abban a pillanatban (...) a kormány szerint ezt meg kell változtatni".
Hasonlót már a gyülekezési jog esetében is lehetett tapasztalni - tette hozzá. A nagytőkés Gyurcsány-kormány újabb munkásvédelmi jogot akar elvenni, olyan jogot, amelyért a történelmi szociáldemokrácia nagyon sokat harcolt - szögezte le a szóvivő.
Kijelentette: ebből is látszik, hogy a kormány nem baloldali, semmi köze a baloldalhoz, semmi köze a szociáldemokráciához, hanem a multik kiszolgálója.
Amit jelenleg a kormány szándékáról tudni lehet, annak alapján "a KDNP egészen biztos, hogy nemmel fog szavazni" a módosításra - mondta.
A Népszava szerdai számában arról írt, hogy a VDSZSZ sztrájkja miatt kialakult helyzetben a sztrájktörvény módosításától tartanak a szakszervezetek. A lap információi szerint a Munkaügyi Minisztérium valóban készen áll egy módosítás előkészítésére. Felvetődött a sztrájktörvény módosítása, vannak ugyanis olyan joghézagok, melyeket a kormány szerint pótolni kellene.

  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Havi háromezer euróért is alig találnak vendéglátóst az Adriára

Montenegróban a bárokat sem tudják kinyitni a munkaerőhiány miatt. Teljes cikk

Ezekben a megyékben a legjobb a nyugdíjasok anyagi helyzete

Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Zala vármegyékben jelentősen romlott a nyugdíjasok helyzete. Teljes cikk

Júniustól megszűnhet a pedagógusok közalkalmazotti státusza

A Belügyminisztérium államtitkára szerint a törvénnyel a köznevelés eredményességét és színvonalát akarják javítani. A szakszervezetek... Teljes cikk