Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Képzéssel javítható a romák elhelyezkedése

Pozitív példákra van szükség ahhoz, hogy egyre többen személyesen tapasztalják: a roma munkavállalók is lehetnek képzettek, jó csapatmunkások, csak így szűnhetnek meg a társadalmi előítéletek - állapítja meg az Ernst and Young felmérése, amelyet az ENSZ Fejlesztési Programja támogatásával és együttműködésével készült.

A felmérés adatait Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában vették fel, eredményeit készítői kedden Budapesten mutatták be.

A három országban 60 olyan céget kerestek meg, ahol tapasztalatok vannak a roma munkavállalók foglalkoztatásában. Az anyagi lehetőségek alapján végül közülük választották ki azt a 14 vállalkozást, ahol vizsgálódtak. Ezek közül hat magyar, három cseh és öt szlovák cég. A minta a cégméret és a tevékenység alapján egyaránt igen változatos.

A magyar cégek között található például a Magyar Posta, az Electrolux, az elektromos gépekkel, automatizálással foglalkozó 320 dolgozós ABB, az informatikai 100 dolgozós Freesoft, a Gundel Étterem, valamint a Gyomaendrődi Halász Szövetkezet. Csehországból a Cseh Televízió, egy nagy textilipari cég, valamint egy autóalkatrész-gyártó közepes vállalkozás vett részt a felmérésben. Szlovákiából egy háztartási gépgyártó multinacionális cég helyi vállalata, egy nagy textilipari cég, valamint egy nagyobb és egy kisebb építőipari vállalkozás, illetve egy autóalkatrész-beszállító közepes cég képviselői válaszoltak a kérdésekre. A válaszolók között volt vállalatvezető, humánerőforrás-vezető, roma vezetők és munkavállalók.

A cégek arra a kérdésre, hogy miért nem alkalmaznak nagyobb arányban romákat, elsősorban a képzettség, a gyakorlat hiányát hozták fel indokul, amin változtatni kellene. Indokként szerepelt még, hogy a romák sok esetben nehezen szokják meg a munkaidő-beosztást, a szabályokat, a rendszeres, meghatározott ideig tartó munkát, előfordulnak hiányzások. De ezeken a problémákon is lehet változtatni.

A cégek szóltak a vállalatnál és az ügyfelek részéről egyaránt tapasztalható előítéletekről is. Főként a hierarchiában alacsonyabb szinten lévő vezetők részéről tapasztalható ez, amin sokat változtathat, ha a cégvezetés egyértelműen kiáll a diszkrimináció ellen, a romákat segítő programokért. Sokan a munkavállalás akadályaként nevezték meg, hogy a romák jelentős része, így például Magyarországon 60 százalékuk elkülönült településeken lakik, ahonnan nehéz a bejárás a munkahelyre.

A felmérésben résztvevők felhívták a figyelmet arra is, hogy a roma munkavállalók álláshoz jutása nemcsak saját maguk és családjuk helyzetét javítja, hanem azzal, hogy segélyezettből fogyasztóvá válnak, az egész gazdaság mobilizálásához is hozzájárulnak. A felmérésben résztvevők figyelmeztetnek arra is, hogy a változás nagyban múlik az oktatás, képzés sikerén.

Több cég például olyan programokat indított, amelybe bevonták a helyi oktatási és képzőintézményeket, valamint a roma szervezeteket. Ennek eredményeként a vállalatok támogatásáért cserébe az oktatási és képzőintézmények, civil szervezetek segítettek a megfelelő szakképzettség garantálásában, a lehetséges dolgozók válogatásában. A tapasztalatok szerint az üzleti élet szereplői és a roma közösségek között a helyi munkaügyi intézmények hatékony közvetítő szerepet vállalnak.

A felmérés rámutat: a cégek jelentős szerepet játszhatnak az előítéletek leküzdésében azzal, ha a képzett romákat vezető pozícióba léptetik elő, vagy például a hirdetésekben fogyasztóként is feltűnnek a sikeres roma emberek. A Cseh Televízió például három képzett romát alkalmazott riporterként, illetve bemondóként. Az Electrolux, a Magyar Posta és egy szlovákiai textilipari nagyvállalat pedig azzal segíti roma munkavállalóit, hogy autóbusszal juttatja el őket a munkahelyükre. Anyagi segítséget adnak ahhoz is, hogy a helyi szálláslehetőségeket roma dolgozóik igénybe vehessék.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az altatóorvosok munkájába engednek bepillantást Pécsen

Az anesztézia világnapja alkalmából engednek bepillantást a kulisszák mögé a Pécsi Tudományegyetem (PTE) altatóorvosai a baranyai megyeszékhelyen... Teljes cikk

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de polgármester marad

Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, a párt győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere. A botrányba keveredett politikus... Teljes cikk

Egy másik szállodahajó személyzetének felelősségét is vizsgálják a Dunai-hajóbaleset ügyében

Egy másik szállodahajó, a Viking Idun kapitányának és személyzetének felelősségét is vizsgálja a rendőrség a Hableány sétahajó májusi... Teljes cikk