Megjelent: 6 éve

Kivehetem a szabadságomat a gyed alatt?

Második gyermekem 2013.06.18-án született, gyeden 2013. dec. 3.-tól vagyok vele. 2014. szept. 15.-én kezdi a bölcsödét, ettől a naptól terveztem kivenni a bent maradt szabadságomat, mely összesen az idei fél évre járóval együtt 24 nap. Ezt jeleztem a munkáltatómnak is (közalkalmazott vagyok), akik szóban jelezték nekem, hogy ha gyed mellett megyek vissza dolgozni, ezt nem tudom kivenni, csak majd ha lejár a gyed. Ez valóban így van? A másik kérdésem, hogy ha ismét munkába állok ősszel, év végéig részarányosan jár-e nekem szabadság, valamint a gyermekek után? Nagyobbik gyermekemre betegsége miatt emelt összegű családi pótlékot kapok, ha jól tudom, akkor ő utána további plussz szabadságot igényelhetek.

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Meg kellene kérni a munkáltatót, hogy írja le, hogy pontosan mely jogszabályhely alapján kívánja a szabadság kiadását megtagadni. A törvény ugyanis ennek az ellenkezőjéről rendelkezik. A gyed pénzbeli ellátás, nem munkajogi kategória. A szabadság kiadásának az ellátás folyósításához nincsen köze.

Amennyiben ismét munkába áll, a szabadság részarányosan jár Önnek. Ez egy kivételre nem vonatkozik: gyermek születése esetén az apának járó pótszabadságot nem kell arányosítani.

A gyermekvállaláshoz kapcsolódóan a munkavállalót kettő jogcímen illeti meg pótszabadság. A pótszabadságok körében a munkavállaló gyermekének a családok támogatására vonatkozó szabályok szerinti saját háztartásban nevelt vagy gondozott gyermek minősül [Mt. 294. § (1) bek. c) pont]; a gyermeket nem saját háztartásában nevelő, gondozó munkavállalónak, még ha vér szerinti szülő is, a pótszabadság nem jár.

A munkavállalónak a gyermek életkora alapján először a gyermek születésének évében, utoljára a gyermek 16. életévének betöltése évében, a gyermekek számától függően:

i. 1 gyermeke után 2,

ii. 2 gyermeke után 4,

iii. 2-nél több gyermeke után 7

munkanap pótszabadság jár.

Amennyiben a munkavállaló gyermeke fogyatékos - azaz akire tekintettel a családok támogatásáról szóló törvény szerinti magasabb összegű családi pótlék került megállapításra [Mt. 294. § (1) bek. c) pont] - a munkavállalónak minden fogyatékos gyermeke után a pótszabadság mértéke további 2 munkanappal nő.

A pótszabadság mindkét szülőnek jár. A törvény ugyanis azt mondja, hogy a "munkavállalót" pótszabadság illeti meg ezen esetekben.

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Kéri Ádám

A jogi egyetemet 2001-ben fejeztem be (ELTE). Ezt követően európai uniós képzéseken vettem részt, majd 2004-től az Egyesült Államokban tanultam amerikai jogot.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jól számítják-e a műszakpótlékot?

Megszakítás nélküli munkarendben dolgozunk 6-18 és 18-6 beosztással havi fele-fele arányban 14-15 napot. Műszakpótlékot 18-6 közötti időre 30 %-ot... Teljes cikk

Ha nem találok munkát kell-e fizetni az egészségügyi járulékot?

20 év után mennyi időre jár a munkanélkülieknek a segély? Ha segély lejár, de még munkát nem találtam, akkor is kötelező fizetni az... Teljes cikk

Mit tehetek, ha nem fogadom el, hogy csökkentsék a munkabérem?

A csoportvezetőm szóban felajánlotta, hogy a továbbiakban a bérem 50 %-át fizeti, a munkaidőmet csökkenti. Több információja nincs, ennyi jött... Teljes cikk