Megjelent: 9 éve

Kónya-Halászi Henrietta, az UniCredit Bank humánerőforrás-fejlesztési osztályvezetője

Kónya-Halászi Henrietta Fehérgyarmaton született, 1980-ban. A kecskeméti Congregatio Jesu (Angolkisasszonyok) Leánygimnáziuma és Pedagógiai Szakközépiskola elvégzését követően a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi kar angol szakán tanult tovább, nyelvészetre specializálódva. Első diplomáját 2004-ben vette át, melyet 2007-ben egy humánerőforrás-menedzsment oklevéllel toldott meg. Másoddiplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte meg.

Pályáját angoltanárként kezdte a National Instruments (NI) debreceni leányvállalatánál 2004 januárjában, ahol egy idő után képzési specialistává lépett elő. 2005 áprilisában az Ernst & Young Tanácsadó Kft.-hez váltott, ahol eleinte ugyanebben a munkakörben, később szenior képzési specialistaként látta el feladatait. 2007 április és 2009 január között a Coloplast Hungary Kft. képzési folyamatvezetőjeként a tatabányai és nyírbátori gyárak képzési rendszereiért felelt. Ezt követően lett az UniCredit Bank Hungary Zrt. humánerőforrás-fejlesztési osztályvezetője, egy négyfős csapat szakmai tevékenységét irányítva.

Az eddig eltelt időszak alatt számos kezdeményezés és ötlet valósult meg a szakember által. Jelentős projekt a kétéves munkája eredményeképpen létrejött belső trénerképző a banknál, melyet egyrészt a saját munkatársak évről-évre gyarapodó értékes tapasztalatainak, képességeinek kamatoztatása inspirált, másrészt a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt a hatékonysági szempont is komoly indíttatást jelentett. Mára a bank tizenkét jól képzett belső trénerrel rendelkezik - köztük Kónya-Halászi Henrietta is -, akik szakmai és készségfejlesztő tréningeket tartanak a munkatársaiknak, sikeresen ötvözve a munkahelyük alapos ismeretéből fakadó tudást a tréneri készségekkel, ezáltal célirányos és eredményes oktatásokat, képzéseket tartva.

Az UniCredit Bank üzleti filozófiáját elsősorban az ügyfelek igényeinek minél magasabb színvonalú kielégítésére való törekvés határozza meg. Ez a hitvallás jellemzi a kollegák irányába történő hozzáállást is. Ennek megvalósítása elsősorban humánpolitikai feladat.

Kónya-Halászi Henrietta nevéhez fűződik a tehetségmenedzsment programok, innovatív HR termékek fejlesztése (munkavégzés közben megvalósítható alternatív fejlesztési módszerek, tréning portfólió, bottom-up tervezési folyamat), vezetői eszköztár bővítése, miként a kismamák reintegrálását elősegítő program kidolgozása is. Utóbbi eredményeként jött létre egy kifejezetten kismamáknak szóló portál elindítása is, melyet a bankon belül is nagy siker övezett, sőt, a bankcsoporton belül is komoly elismerést aratott.

A szakember hitvallása: innovatív HR termékek fejlesztésével olyan inspiráló környezetet teremteni, melyben minden munkatárs a tudásának, képességeinek legjavát tudja adni, így biztosítva a mindenkori üzleti célok megvalósulását.

Hobbija, kedvence minden olyan tevékenység, ami a Balatonhoz kapcsolódik: Keleti-medence túra kerékpárral, vitorlázás, strandolás. A balatonfüredi velős pirítósnak is nagy rajongója.

Házas, Gréta nevű kislánya húsz hónapos. A gyermek egyéves kora után tért vissza munkahelyére, ahol eleinte négy órában, pár hónappal később már hat órában dolgozik, ily módon törekedve a karrier és a család közötti egyensúly harmonikus megteremtésére.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk