Megjelent: 3 hete

Korlátlan szabadságot vezet be a Microsoft

Az intézkedés csak az Egyesült Államokban, teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozókra vonatkozik. Mérlegelték egy ilyen rendszer potenciális hibáit, de ezekkel együtt is arra számítanak, hogy minden érintett fél profitál az intézkedésből.

A Microsoft megváltoztatja szabadságolási irányelveit, és bevezeti a LinkedInnél már működő rendszert, azaz korlátlan szabadságot ad az amerikai munkavállalóknak - írja a Bloomberg.

Az új rendszer január 16-án lép életbe, és egyelőre csak az Egyesült Államokban, teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozókra vonatkozik. 

A Microsoftnál több éve fontolgatják ezt az intézkedést, mérlegelték egy ilyen rendszer potenciális hibáit, de ezekkel együtt arra számítanak, minden érintett fél profitál az intézkedésből.

A korlátlan szabadság azért is előnyös lehet a munkáltató számára, mert kevesebb adminisztrációt igényel, a felmondó vagy elbocsátott alkalmazottaknak nem kell kompenzálni a felhalmozott, fel nem használt szabadságot.

Hasonló rendszer működik a Netflixnél és a Goldman Sachs vezető bankárai is annyit lehetnek szabadságon, amennyit csak akarnak.

A Microsoft egyébként áprilisban minden munkatársának egy összegben kifizeti a felhalmozott szabadságokat.

Fotó: unsplash.com

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek