Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Látszattemetés a munkahelyen

images

Merőben bizarr ceremóniának tűnik, de a saját temetésükre készülő dolgozók búcsúlevelet írnak a családjuknak, majd egy előadószerű teremben az odakészített koporsókba szállnak, majd a „Halál Angyala” rájuk csukja a koporsó fedelét, miközben reflektálhatnak az életükre, írja a BBC. Mielőtt azonban ez megtörténne, még filmeket néznek, amelyek arról szólnak, hogy valóban beteg vagy fogyatékos emberek hogyan használják ki értékesen az időt, hogyan igyekeznek leküzdeni a korlátaikat.

A munkáltató, aki ilyen „élményre” küldi dolgozóit azt várja, hogy a sokkoló élménytől teljesen más perspektívából fogják szemlélni az életet, a munkájukat is, másként fognak gondolkodni. Ugyanezen a munkahelyen, egy toborzó cégnél, kötelező reggeli együttnevetés a program, ami a vezető szerint pozitív hatással van az alkalmazottakra, hiszen annyi minden van, amin lehet nevetni az irodában.

Dél-Koreában az egyik legmagasabb az öngyilkosságok száma és nagyon stresszesek a dolgozók, mert például elvárás a munkavállalók felé, hogy korábban érkezzenek a munkahelyre, mint a főnök, és maradjanak tovább.

BBC
Follow hrportal_hu on Twitter