Megjelent: 8 éve

Ledolgozható a tandíj az Edutus Főiskolán

A Budapesten és Tatabányán működő 3.000 fős Edutus Főiskola minőségi standardjaiban bízva 2012-től pénzügyi garanciát vállal képzéseiért, továbbá nem kényszeríti hallgatóit diákhitel felvételére, mert a hallgatók szakmai gyakorlatként, vagy képzési profiljukba illeszkedő feladatokkal ledolgozhatják tandíjukat.

Ha az Edutus Főiskola hallgatója a választott képzés feltételeit az előírtaknak megfelelően teljesíti, a főiskola karrierközpontja a programban részt vevő fiatalt személyre szabott, intenzív munkahelykereséssel segíti a diploma megszerzését követő fél év során. Ha a hallgató álláskeresése hat hónapig sikertelen, a főiskola térítésmentesen biztosítja az átképzést, azaz egy új - a diákkal közösen kiválasztott - felnőttképzési program elsajátításának lehetőségét.

Amennyiben a hallgató az átképzéssel nem kíván élni, választhatja azt a lehetőséget is, hogy a főiskolától az eredeti szakjának egy szemeszterre vonatkozó költségtérítési összegét egy összegben álláskeresési támogatásként megkapja. A felsőoktatási helyzet körüli megválaszolatlan kérdések miatti fokozott érdeklődésre reagálva az Edutus Főiskola felvételi információs irodát nyitott Budapesten a Falk Miksa utca 1. szám alatt, és Tatabányán, a Stúdium téren. Mindkét helyszínen az iskolaválasztás előtt álló diákok és hallgatók tájékoztatásra helyezik a fő hangsúlyt.

Az érdeklődők nem csak az Edutus képzéseiről kapnak tájékoztatást, a kihelyezett tanulmányi osztály munkatársai a teljes felvételi eljárásban segítenek, bármelyik intézménybe is jelentkezzen a leendő diák.

Ledolgozható tandíj és tehetséggondozó programok

A felsőoktatás finanszírozásának átalakulására reagálva, a hallgatók finanszírozási terheinek csökkentését elősegítendő szélesítette a hallgatók támogatási rendszerét az Edutus Főiskola: a nagy érdeklődésre számot tartó ledolgozható tandíj program mellett tehetséggondozó programokat indított Premium és Pegazus néven.

A programokkal a hallgatók képzését leendő munkaadóik támogatják, illetve az elsőévesek nem szorulnak diákhitel felvételére vagy egyéb hitelkonstrukció igénybevételére, mert a diákok által megszerezhető források akár a teljes finanszírozás mértékét elérhetik.

A ledolgozható tandíj rendszerében az elsőéves diákokat az intézmény iskolaszövetkezete a főiskolával kapcsolatban álló vállalkozásokhoz közvetíti ki. Munkájukért a hallgatók iskolaszövetkezeti bért kapnak, amelyből a tanulmányaikat finanszírozhatják.

Edutus Prémium - a legtehetségesebbeknek

Az Edutus Premium programban a főiskola egy belső versenyeztetésen keresztül választ ki évente 10-30 hallgatót, akiket ösztöndíjjal és emelt szintű képzésekkel, munkaadói igényekre épülő kompetenciafejlesztésekkel támogat, mely többletismeret révén társaikhoz viszonyítva jelentős előnyt szerezhetnek a szakmájukban, s ez az elhelyezkedési és az egyéni karrierlehetőségeiket is növeli.

Edutus Pegazus - a gyakorlatias diákoknak

A Pegazus programban a főiskola tehetséges -– már a képzés folyamán világos szakmai elképzelésekkel rendelkező - hallgatóit támogatják, hogy azok a tanulmányaik befejezése után a programba bekapcsolódott vállalatoknál helyezkedjenek el, mint a leendő munkáltató céget már belülről is ismerő, speciálisan képzett szakemberek.

A kiválasztás a vállalati partner és az Edutus Főiskola által szervezett "Tehetségek versenyén" elért eredmények alapján történik. A vállalat már a képzés folyamán kiválasztja az ő "Pegazusát" akivel már a képzés ideje alatt foglalkozik, együttműködik, így duálissá téve a képzést és előkészítve a későbbi diplomaszerzés utáni sikeres együttműködést munkáltató és munkavállaló között.

Az Edutus Főiskola a tatabányai campuson mindenkinek kollégiumot -– életmód és sport campus szolgáltatást - biztosít. A ledolgozható tandíj programjába a főiskola beemelte a ledolgozható kollégiumi díjat is, melyet - hasonlóan a ledolgozható tandíjhoz - a program keretében végzett munkával teljesíthetnek a hallgatók.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Maruzsa: június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek

Június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, mondta a köznevelésért felelős államtitkár. Teljes cikk

Rossz anyagi helyzetbe került hallgatóknak indított ösztöndíjat a Budapesti Gazdasági Egyetem

Az ösztöndíjra június 30-ig jelentkezhetnek az alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók. Teljes cikk

Kásler: példamutatóan bonyolították le a tanárok a vizsgákat

Az emberi erőforrások minisztere szerint a távoktatás jól vizsgázott Magyarországon, és méltatta a tanárokat. Teljes cikk