Megjelent: 13 éve

Magas túlóra dukál a szilveszteri munkáért

Az év utolsó napján mindenki szórakozni akar, így a vendéglátásban dolgozók bátran elkérik a túlóra árát. Az idén jóval kevesebb szilveszteri ajánlatot kínálnak az éttermek, mint korábban, amelynek az az oka, hogy a hangulatért felelős szolgáltatások árai elszabadultak - írja a Napi Gazdaság.

Szilveszterkor a felszolgálók és a szakácsok is megkérik a túlóra árát, amit az étterem még ki tudna gazdálkodni, de az év utolsó napján a közönség csak vacsorázás céljából nem ül be egy étterembe.

Ráadásul a vendégeket szórakoztatni kell, minimum egy DJ alkalmazásával, aki a 25 ezer forintos gázsijának dupláját is elkérheti szilveszterkor. A hangfalak és más berendezések bérleti díja ugyancsak megkétszereződik, amit csak telt házzal lehet kigazdálkodni.

A kilencedik kerületben levő Veranda étterem például eredetileg nem tervezte, hogy kinyit szilveszterkor. Mint Vágvölgyi Mihály, az egyik tulajdonos a Napi Gazdaságnak elmondta, csak azért változtattak tervükön, mert a helyet kibérelték és biztosítani tudják a telt házat. Mindent összeszámolva a nyitva tartáson így sem nyernek annyit, amennyiért valóban megérné, de nekik a hírnév is számít.

A Gundel rendszerint 300 fős szilveszteri partikat szervez, az óévbúcsúztatás ára itt az idén átlépte az 50 ezer forintot, ennyit kell fizetni személyenként a komplett vacsoráért és italkóstolásért.

A budai Leroyban 30 ezer a belépő, de 10 ezer forintos pezsgőárak vannak, vagyis minimum 40 ezer forinttal kell annak készülnie, aki ott szeretné búcsúztatni az évet.

A középosztály által látogatott belvárosi szórakozóhelyekre egy-kétezer forintért lehet bebocsátást nyerni, ahol a vacsora mellé zene és táncparkett jár.

Napi Gazdaság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter