Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Magyarok a világ legjobb innovátorai között

Nyolc magyar szerepel a régió világszínvonalú innovátorait felvonultató New Europe 100-as listán. Ezzel a Magyarország a közép-kelet-európai régió élvonalában van - olvasható a portálunknak eljuttatott sajtóanyagban.

A listán szereplőket olyan emberek és csapatok közül választották ki, akik iparágukban innovatív megoldásokat alkalmaznak, és akiknek munkássága pozitív hatással van a gazdaságra, a tudományra, a kultúrára valamint a helyi közösségekre.
A New Europe 100-as listát a Res Publica együttműködésben a Google-lal és a Visegrádi Alappal, a Financial Times-szal, és több tucatnyi közép- és kelet-európai intézménnyel állította össze.


Miként korábban megírtuk, fiatal informatikusokat, marketingeseket, értékesítőket és dizájnereket fogad ösztöndíjasként a Prezi, a LogMeIn, a Ustream és az NNG budapesti és külföldi irodája.
"Örülök és nagyon megtisztelő, hogy alig másfél évvel az indulásunk után a Bridge Budapest tevékenysége és az alapító cégek sikere külföldről is látszik. Pont ezért alapítottuk a Bridge Budapestet, hogy minél több embernek mondjuk el: kitartó munkával, egy jó ötlettel és némi szerencsével Magyarországról is lehet világsikert elérni. Ezt bizonyítja és külön öröm, hogy a Bridge Budapest mellett, a Ustream, a Prezi és a LogMeIn alapítói is felkerültek a listára." - mondta Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője, aki egyébként a nyolc magyar között az egyetlen nő.

A listán szereplő magyarok:

 • Anka Márton, a LogMeIn alapítója
 • Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója
 • Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál NKK főigazgatója
 • Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai igazgatója
 • Halácsy Péter, a Prezi társalapítója és technológia igazgatója
 • Léderer Sándor, a K-Monitor vezetője
 • Dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató
 • Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője

 • Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  188 új munkahely jön létre Nyergesújfalun

  A japán tulajdonú Toray Industries Hungary Kft. lítium akkumulátorokhoz használt szeparátor filmet előállító üzemet épít Nyergesújfalun. A... Teljes cikk

  A Disney cég örökösnőjét sokkolta a dolgozók véleménye

  Abigail Disney, a Walt Disney birodalom örököse inkognitóban látogatott el az anaheimi Disney Worldbe, ahol meglepődve tapasztalta milyen körülmények... Teljes cikk

  Zárva marad a szolnoki műtrágyagyár

  Fellebbezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Bige Holding Kft.-nek... Teljes cikk