Megjelent: 6 éve

Már csak a kétharmad kétséges

Megnyerte a 2014. évi országgyűlési választásokat az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP szövetség. Az országgyűlés összetétele azonban még nem végleges, napokba is beletelhet, mire feláll a végleges lista.

A jelenlegi feldolgozottság mellett 199 parlamenti székből 132-t vagy 133-at szerzett meg a Fidesz – ez az egy mandátum nagyon nem mindegy: ezen áll vagy bukik a kétharmados, alkotmányozó többség.

A Kormányváltóknak is nevezett MSZP-Együtt-PM-DK-MLP szövetség a listás szavazatok 25,99 százalékát, és 10 egyéni választókerületet húzott be, ezzel jelenleg 38 mandátumot szerez.

A Jobbik 20,54 százalékos listás eredményével 23 széket szerzett, egyéniben nem tudott győzni.

Az LMP éppen becsusszant: 5,26 százalékos listás eredményéért 5 parlamenti hely jár.

Bejött az új rendszer a Fidesznek

Az új választási törvény átrajzolta a választókerületek határait, valamint 386 főről 199-re csökkentette a képviselők számát. Ezen kívül szavazati jogot adott a kettős állampolgársággal, de magyarországi lakcímmel nem rendelkező külhoni magyaroknak.

A levélben érkező szavazatok tőlük származnak. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a levélszavazatoknak, amelyekben csak listára lehetett voksolni, 95,37 százaléka a Fidesz-KDNP-t támogatta. A végeredményen ez közel egy százalékot dobott.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk