Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Megváltozott munkaképességűeknek adnak munkát a Hársfa-házban

Nyolcvan megváltozott munkaképességű embernek adnak munkát a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász intézményeként működő szombathelyi Hársfa-házban. A felújított és kibővített épületét szerdán Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár adta át és Veres András szombathelyi megyéspüspök áldotta meg.

images

Az államtitkár szerint az egyház a legrászorultabbak felé fordul, őket próbálja felemelni azzal, hogy nem ragaszkodik a tulajdonában lévő épületek eredeti rendeltetéséhez, az üresen álló plébániáknak és iskolaépületeknek más funkciót keres, például hátrányos helyzetű emberek számára teremt munkalehetőséget.

Tuczainé Régvári Marietta a szombathelyi karitász igazgatója elmondta, a Hársfa-ház eddig szenvedélybetegek átmeneti otthona volt, a felújítást és bővítést követően pedig nappali ellátó intézményként működik tovább, ahol hatvan pszichiátriai beteg és húsz szenvedélybeteg számára nemcsak nappali foglalkoztatást kínálnak, hanem igazi munkahelyet, ahol az elvégzett értékteremtő munkáért természetesen fizetés jár.

Németh Zsolt, a Hásfa-ház szakmai vezetője az átadóünnepségen az MTI-nek elmondta, a munkatársaik a szombathelyi EPCOS Kft. megbízásából szerelnek majd össze lámpatesteket és elektronikai alkatrészek tekercselését végzik.

Hozzátette, hogy megmarad az eddig végzett mentálhigiénés ellátás, miközben az érintetteknek a legjobb terápia az, hogy olyan munkát végezhetnek amire büszkék lehetnek, hiszen értéket állítanak elő.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter