Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Módosult az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény

Az Országgyűlés módosította az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényt, ennek értelmében december elsejétől mégsem lehet szöveges üzenetben bejelenteni az alkalmazott adatait az adóhatóságnak.

Az Országgyűlés módosította az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényt, miután a Ház 278 igen, 36 nem és 16 tartózkodó szavazat mellett elfogadta a fideszes Koszorú László javaslatát. Ennek értelmében december elsejétől mégsem lehet szöveges üzenetben bejelenteni az alkalmazott adatait az adóhatóságnak.

Az előterjesztő expozéjában azzal indokolta javaslatát, hogy a telefonos bejelentést az eddigi tapasztaltok alapján kevesen használják, a rendszer további fejlesztése viszont több százmillió forintba kerülne, ami nem térül meg.

Kara Ákos (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy az ügyfélkapus regisztrációkkal együtt az elmúlt hónapokban több százezer bejelentés érkezett az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatban.

A szocialista Nemény András visszalépésként értékelte a javaslatot, szerinte érdemes lenne fejleszteni a rendszert. Így csökkenne az adminisztráció, gyorsulhatna az ügymenet - hangsúlyozta.

Kalmár Ferenc (KDNP) úgy vélekedett: a telefonos bejelentés nem terjedt el annyira, hogy érdemes lenne "pénzt ölni" bele. Az sms-alapú bejelentési lehetőség bevezetésére ugyanakkor később vissza kell térni - mondta.

Kaufer Virág (LMP) elmondta: tartózkodni fognak a szavazáson, mert bár az sms-rendszer nem életszerű, a munkavállalók továbbra is tb- és nyugdíjbiztosítás nélkül foglalkoztathatók.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter