Megjelent: 1 éve

Ausztria és Spanyolország a két véglet

Eurótörténeti csúcson, 10,3 százalékon stagnált az euróövezeti munkanélküliség novemberben szezonális hatásoktól tisztított adatok szerint - közölte az európai unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken. A legjobb a helyzet Ausztriában (4 százalékos ráta), a legrosszabb Spanyolországban (22,9 százalék).

Ausztriában a legjobb a helyzet


Az EU tagállamai közül a legalacsonyabb munkanélküliségi ráta Ausztriában (4,0 százalék), valamint Luxemburgban és Hollandiában (egyaránt 4,9 százalék) volt. Arányukat tekintve a legtöbb álláskereső Spanyolországban (22,9 százalék), Görögországban (szeptemberi adatok szerint 18,8 százalék), és Litvániában (15,3 százalék a harmadik negyedévben) volt.


A 25 éven aluli lakosság körében az Európai Unió egészében 5,579 millió volt az álláskeresők száma (22,3 százalék), az euróövezetben ebből 3,394 millió (21,7 százalék). Tavaly novemberhez képest az Európai Unió egészében a fiatal lakosság tekintetében 335 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, ezen belül az euróövezetben 207 ezerrel.


Az Eurostat közlése szerint Magyarországon 10,7 százalékos munkanélküliségi ráta volt novemberben az októberi 10,8 százalék után. A 25 éven aluliak körében 25,9 százalék volt az álláskeresők aránya novemberben az októberi 26,1 százalék után.


2012. január 9.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter