Megjelent: 2 éve

Cafeteria: élre tört a SZÉP-kártya

Idén a SZÉP kártya közel 28 százalék részesedéssel a legnépszerűbb cafateria-elem, az új Erzsébet utalvány az ötödik helyen kezdett – írja a www.napi.hu egy felmérést idézve.

Az új szabályozás teljesen felborította a korábban megszokott népszerűségi sorrendet. Míg tavaly még a három francia szolgáltató által forgalmazott melegétel juttatás dominálta piacot, idén ez a cafeteria elem drasztikusan visszaesett, és a vezető pozíciót a SZÉP juttatások vették át.


Az sem meglepő természetesen, hogy idén az Erzsébet utalvány is bekerült a legnépszerűbb juttatások körébe, mégpedig a lista ötödik helyére. Nagy vesztesként a korábbi, hagyományos melegétel-utalvány viszonylag szerény 3,6 százalékos részesedéssel a hatodik helyre szorult.


Átírt szabályok, változó preferenciák


A 2012-es évben gyökeresen megváltozott a béren kívüli juttatások szabályozása. Az ilyen juttatások közterhe (a törvényben meghatározott értékhatárokon belül) 19,04 százalékról 30,94 százalékra növekedett. Megjelent a három pénzintézet által forgalmazott SZÉP kártya három alszámlával (vendéglátás, szállás és szabadidő), amelyeken a munkáltató együttesen legfeljebb évi 450 ezer forint értékű kedvezményes adózású juttatást biztosíthat a dolgozói részére.


Az étkezésekhez használható fel az új Erzsébet utalvány is, amelyet a munkáltató kedvezményesen havi 5000 forint értékhatárig adhat. Ugyanakkor megszűnt az üdülési csekk és az internet-támogatás adókedvezménye. A korábban vezető juttatásnak számító melegétel utalvány, sem adható kedvezményes adózás mellett, szerepét főleg az Erzsébet-utalvány veszi át .


2012. április 25.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter