Megjelent: 1 éve

Elmegy a rövidnadrág a munkahelyen?

A magyarok fele nem lát kivetnivalót abban, ha valaki rövidnadrágban vagy vietnámi papucsban megy munkába, a többi európai megkérdezettnek azonban csak körülbelül 25 százaléka vélekedik így – derül ki egy friss felmérésből. A Népszabadságnak nyilatkozó Görög Ibolya protokollszakértőt elszomorítja az eredmény. Szerinte a munkahely nem a szórakozás terepe, a ruházat pedig visszahat a viselkedésre.

Nagyon elszomorít, hogy ezt már a világ is tudja rólunk – válaszolta a lapnak Görög Ibolya protokollszakértő. „Meggyőződésem, hogy lelke mélyén mindenki tudja, hogy a munkahely nem egy szabadon választott program, ahova csak úgy bemegyek egy kicsit, és ellötyögök. Ott az eszemet, a tudásomat, a rátermettségemet viszem a vásárra és nem a testemet” – mondta.


A javasolt öltözék


Most akkor mit vegyünk fel? Az előírtnak tekintett öltözék, ami a férfiaknál öltöny, sötét zokni, zárt cipő, nyakkendő, nőknél kosztüm, harisnya, zárt cipő Görög Ibolya szerint a pénzügyi vezető rétegtől várható el. Egyébként meg, aki ésszel gondolkozik, az megtalálja azt a kényelmes, ám konzervatív megjelenést, ami nem viszi el a fi gyelmet a tartalmi mondandójáról. Ez férfiaknál hosszú (vékonyabb vagy vastagabb) szövetnadrág, sötét zokni, zárt cipő, rövid vagy hosszú ujjú ing a nadrágba betűrve – mondta Görög Ibolya. A nőknél az ideális munkahelyi öltözet a térd körüli szoknya vagy hosszú nadrág, top, rajta egy kigombolt blúz vagy blézer, vagy egy sál és elöl zárt cipő – utóbbihoz ugyanis nem kötelező a harisnya, ha szépen lebarnult és ápolt a láb – írja a Népszabadság.


2010. augusztus 6.

  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter